onsdag 10 februari 2010

Nu är det bara några timmar kvar.

Tills det gått 24timmar på Själavärk, å vi är nu uppe i 710 fans. Jag fattar det inte.
Men då är det väl bara å sätta igång då med att förändra. Denna gala kommer att bli bra.
Men det känns prirrigt då ingen av oss har gjort någonting liknande förut.
Hoppas att alla man känner försöker att göra sitt bästa och donera en liten liten slant.
Här är Manges å Carros grundtanke med Själavärk.


Vår tanke med galan Själavärk!

Vi börjar långt bak i tiden. Jag och Magnus har en lång historia bakom oss för vi är barndomsvänner. När Magnus kom till Sundsvall med sin Mamma skedde det i en polisbil. Dom flydde från Magnus Pappa. Det var min Pappa, Björn Hoffman, som då var polis som tog mot dom. Dom var mycket rädda.

De 3 första veckorna var min Pappa med Magnus och hans Mamma för att dom skulle känna sig trygga. Det gjorde ont i min Pappa att se deras tomma och rädda blickar. Han såg värken i deras själar.

Något år senare började Magnus i min klass - och där började VÅR resa. Vi är egentligen väldigt olika men samtidigt väldigt lika. Framför allt delar vi samma syn på andra människor. Vi bryr oss som så många andra människor. Men vi har alltid brytt oss lite mer.

Idag händer det mycket tragiskt i vår närhet. I ALLAS närhet. Alltför många barn blir misshandlade och sexuellt utnyttjade av män i vår närhet.

Det finns kvinnor som kränker och slår, men män är kraftigt överrepresenterade. Kvinnor är oftare ett offer än våldsverkare. Jag vill vara tydlig med att INGET våld i hemmen är accepterade av oss.

Vi måste inse att vi har ett stort problem i Sverige. Barn och kvinnor blir misshandlade och utsatta för våldtäkter av män som dom en gång litat på. Det händer dagligen.

Alltför många mödrar för se sina barn blåslagna och kränkta av nervärderande ord. Vi får inte heller glömma att det finns fäder som får se sina barns tunga axlar och ledsna ögon- av mammans hårda slag och ord. DET får mig och Magnus att undra en sak…. Vad händer med barnen som är uppväxta i hem med våld, förnedringar och kränkningar? Hur ska dessa barn lära sig att respektera andra människor. Hur ska våra söner veta hur dom ska respektera kvinnor? Och den stora frågan är:

VAD kan Vi vuxna göra?! För det är VI som måste göra något. Vi kan inte tillåta oss att tro att det bara händer "andra". För det är INTE så! Det är VÅRA barn som blir misshandlade. Det är ALLAS barn som blir drabbade på ett eller annat vis. Det vill jag och Magnus göra något åt.

Så vi bestämde oss för att det är precis vad vi ska göra! 24 april går vår stödgala Själavärk av stapeln. Vi håller till på Aveny i Sundsvall.

Vi släpper 350 matbiljetter och dom säljs på Entré Sundsvall from 1 april. Det kommer att vara en gala som upplyser men samtidigt stärker oss i känslan av att vi måste hjälpa varandra, vi måste våga. De som deltar gör det utan lön/gage men de gör det av hjärtat.

Det kommer att vara artister och det kommer att vara personer som håller korta, men känslosamma föredrag. Ingen kommer att gå oberörd därifrån. Vi kommer att ha en insamling för att kunna stödja Manscentret i Sundsvall. Dom jobbar för att förebygga våld i hemmen. DET vill vi stödja. Vi vill FÖREBYGGA. Beroende på hur mycket pengar vi får in så kan det bli fler föreningar/organisationer som får ta del av insamlingen. Vi vill inte namnge fler, för vi vill inte göra några besvikna, men vi kan garantera att det blir till någon liknande organisation, vi går ut med namnen om det blir aktuellt.

Vi kan inte skänka något utan hjälp. Vi behöver ER hjälp. Vi behöver pengar för att kunna skänka dom vidare. Så hjälp oss med insamlingen så vi kan förändra något.

Det är dags att ta den tunga blicken på allvar. Den där blicken som vi alla har sett men vi har valt att vända oss om. Den där tomma blicken som barn har när dom har värk i själen. Den där blicken som säger att nånting är fel. Riktigt FEL!



Varma hälsningar// Själavärks grundare, Caroline Bårman och Magnus Hellberg

Inga kommentarer: