måndag 31 mars 2014

Fi fika

Längtar tills ikväll då jag ska på mitt första FI möte. Tänk att få träffa likasinnade ska bli såååå himmmmmmmla kul. Att få energi att fortsätta kämpa för rättvisan i samhället. Tänk om mina flickor kommer att få uppleva jämställdhet , vilken känsla det skulle vara.
Hörde att i Axels 6års grupp är det redan rasistiska ord som sårar  svenskfödda barn pga av att dom är lite mörkare i hyn.
Tänk att det finns barn som är 6år som gråter sig till sömns för att dom inte vill vara brun på sin hy. Som inte vill gå på skolan för detta.
Jag blir så ledsen och frustrerad över detta , det får inte vara så här.
Axel har en bästis som är världens snällaste men bara för att Axel är ljus i sin hy så blir han inte retad. Fast en sak är iaf bra dom törs inte ge sig på vännen så länge Axel är i närheten.
Förra veckan hade dom knuffat detta barn så han hade blåmärken fulla benen. Eller faktum är att det bara är ett barn som är rasistisk , men att detta kan förstöra för så många andra är ju inte klokt.
Dessa små ord som han säger sårar inte bara vännen till Axel utan hela hans familj och alla hans vänner med. Fuck rasism.

Inga kommentarer: