tisdag 18 mars 2014

Senaste nyhetsbrevet ifrån dagis.

Ja , det känns ju skönt iallafall att dom kommit på vad hela dagisgruppen lider av.  Och ganska skönt att vi är borta denna vecka. Nu vill jag verkligen att alla barn ska bli friska igen på dagis.  För som det varit senaste tiden har dom skickat hem ett par barn per dag som kräkts där.


Nu har vi fått rotavirus på igelkotten, det är ett virus som drabbar barn från sex månader till två år. Kräkningarna upphör inom ett - två dygn medan diarréerna fortsätter i tre - åtta dagar. Måtlig feber och buksmärtor är också vanligt.
Smitta
Simttan sprids från person till person via händer och kontakt med avföring och smittande föremål tax leksaker. Smittsamheten vara under sjukdomen och några dagar efter tillfrisknandet.
Rotavirus är även luftburen!
Vi har ringt till dom föräldrar som har barnen hemma pga av rotavirus och dom får nu stanna hemma hela vecka 12. Om något barn nu på igelkotten kräks eller har diarée under veckan kommer vi att skicka hem barnet, som sedan får stanna hemma hela veckan el beroende på när barnet kräkts/ haft diarée.
Barnet ska även äta normalt och ha normal avföring innan det får komma tillbaks.
Vänligen respektera detta!

Inga kommentarer: