onsdag 2 september 2009

Svinigt.....


Bara sen April har 2000 människor dött i Svininfluensan.

Alltså på riktigt. I går så är det första dödsfallet bekräftat i Sverige. Fler kommer! Trust me. Sjukhusen stressar för att få fram vaccin så att inte den nya digerdöden kommer hit och tar ihjäl oss alla. Unga dör som flugor medan äldre människor verkar klara sig bättre. Kanske på tiden att ta detta på allvar? Eller vad säger du om du själv får symptomen? Skrattar du då?

MEN man måste alltid sätta saker i perspektiv. Vi invaderas varje år av olika influesor med olika namn varje år som folk mår förjävligt av. Som folk även dör av även om inte i denna utsträckning. Dagligen dör 5000 människor i tuberkulos, 8000 av HIV-relaterade sjukdomar och runt 290 000 barn dör varje dag av fattigdom. För att inte tala om alla som dör varje dag av olyckor i trafiken. En varm sommar så dör folk i medhelhavsområdena av värmeslag som flugor.

Så chilla mina vänner. Låt inte mediahysterin skrämma livet ur er. Det är en vanlig men något elak influensa. Inte den nya digerdöden. Och det är fortfarande farligare att gå över gatan! Framförallt finns det viktigare saker att oroa sig för!


Fru Walterstad.

Citat från DonGino.

2 kommentarer:

fattarnada sa...

????????????????

disco sa...

Rent statistiskt i sverige. Är det större risk att dö när man lämnar lotto raden än att få 7 rätt.