måndag 22 september 2014

Kan bli svårt det här

I går frågade fam. Rydlunds om vi skulle åka på utlandssemester tillsammans. Vilket vi tyckte lät underbart å så klar vill vi haka på.
Men när Axel fick höra detta så blev han med ens bekymrad , å sa att i så fall måste vi ta med oss fåglarna. När vi sa att det inte gick så började han gråta å sa att då vill han inte följa med för han kan inte vara utan dem en hel vecka. Vi försökte med att säga att dom kanske kan vara hos Agnes eller farfarmor på egen semester men det gick inte heller för han känner sig så osäker på att dom inte kommer att släppa ut dem å om dom då har dörren öppen så kan dom flyga ut.
Goooounge.
Sedan i morse så kom han in i vårt sovrum det första hon gjorde å berättade att han inte ville åka för det är ändå så jobbigt på planet när man tappar saker hela tiden å så måste man krypa ner å plocka upp dem.
Snacka om I lands problem att ha ett barn som inte vill åka på semester. Vi får se om vi kan lösa detta på ett bra sätt med hans älskade små fåglar. Men lite kul är det ändå att han prioriterar dem först.

I dag är jag hemma på VAB då Felix hade feber i går å även jag själv är halvkrasslig. Fast jag längtar till jobbet hela tiden , tänk vilken underbar känsla. Är så otroligt lycklig över mitt nya jobb.

onsdag 17 september 2014

På väg hem igen.

Sitter på tåget hem från Stockholm å längtar efter familjen. I morgon fyller Axel 7år. Vart tog dessa år vägen??????? Dom säger ju att det är på sina barn man ser att man blir äldre å det stämmer ju verkligen.
Även fast det inte är så jobbigt att bara sitta på tåget , så är jag faktiskt helt slut ändå. Har svårt att sova på hotell å vaknar hela tiden. Mycket nya intryck på jobbet å mycket att få in i hjärnan. Många nya människor.
 I dag fick jag försöka att skriva mitt första protokoll på ett möte. Det gick så däääär kan jag säga. Svårt att veta vad som är viktigt å inte. Ännu svårare är det när man inte fattar vad dom pratar om över huvud taget faktiskt lägg till där att det är 15st helt nya människor som du nästan aldrig sett. några visste jag vad dom heter men vissa inte. Och några var i samma rum som mig men hälften på en tvbild. Men hon är stört coool hon som lär mig. Hon säger att det finns ingenting som kan hända om jag missar någonting för det är ändå deras ansvar att titta igenom å godkänna innan det är klart ändå. Och att jag alltid kan fråga folk efter mötet vad dom vill att jag ska ta med. Oftast tar man med mer än som behövs , å det är ju det som är så svårt att veta tycker jag. Men jag gissar att jag kommer att klara av det innan det är klart ändå. Det är ändå skönt att ha börjat arbeta med mitt assistent jobb nu. Och det här med protokoll har faktiskt varit det jag är mest oroad över av alla min uppgifter. Resten är kanske svårare men det är ändå lättare för jag kan läsa mig till det.  Nu får jag pusta ut å jobba vidare ett par veckor innan nästa resa. Fast det är ändå en massa möten jag ska på då jag kommer att få sitta via lync å skriva ändå. Och den 6oktober är det skarpt läge då är det dax för mitt första uppdrag för ledningsgruppen.Just nu får jag bara vara med å lyssna på dem.
Nä nu är det dax att börja packa ihop alla mina pinaler för snart är jag hemma Tjohoooo......

lördag 13 september 2014

Kalas

I dag har vi haft kalas puh.... men det gick faktiskt helt smärtfritt å fort. Som tur var så var det fint väder å alla barnen kunde springa å leka ute. Nu är Alex kvar å dom leker med alla nya presenter.
Själv ligger jag å funderar över vad jag ska laga till middag. Man känner ju sig inte så hungrig när man ätit tårta å gosaker. Men någonting lär man väl hitta på iaf.
Pontus stack till jobbet och kommer väl hem i morgonbitti. Så det blir myskväll för oss andra här hemma.
I morgon är det valdag å jag är så spänd om vi kommer skriva historia eller ej.

fredag 12 september 2014

Ja ha ja

Har inte kunnat skriva på ett tag då jag glömt bort lösenordet hit. Men så funkade det idag igen.
Det har varit massvis med nytt på jobbet å Anna å Simon åkte idag till Italien igen. I morgon ska Axel ha kalas för tio klasskompisar med lekar å 3kamp.
Pontus jobbar natten i morgon å på söndag ska vi rösta och bror med fam kommer hit för att fira A.
Sedan är det ny vecka igen å jag åker till Stockholm från måndag till onsdag, och på torsdag fyller äntligen Axel 7år. Å vi läääängtar  sååååå, då vi har en suuuperbra present till honom.
Skulle verkligen behöva åka till stugan å fixa det sista också, men det får bli nästa söndag om vi orkar eftersom vi ska på Tomas N: 40års kalas på lördagen. Som ni ser är det fullbokat som vanligt i detta hem.