lördag 21 juni 2014

Veckan som kommer.

Denna vecka får vi ju vår stuga, så nu är det bara att ta fram arbetsoverallen igen å sätta igång.
Ska ju tydligen blir kallt å mulet hela veckan så då passar det ju bra att vi jobbar av lite i stugan.
Vi ska börja invändigt , det ska målas å tapetseras över allt, brytas upp golv å fixa åsen, slipa å måla golven. Flytta in alla möbler mm. Sedan är det bara att sätta igång att måla alla stugor.
Vi funderar på mörkbrunsvart. Tur inte stugan är så stor så jag tror att det kommer att gå hyffsat fort ändå för man vill ju få lite semester också. Men barnen tycker att det är kul där ute iaf.
Å så har vi ju en lite brygga också , lite småmysigt att gå dit ner å hova lite fisk med barnen.
Kanske köper vi en båt också.
Det enda som jag tycker känns krångligt är att sätta in toa å avlopp, men det behöver vi ju inte göra i år om vi inte vill. Men vi får se kanske gör vi det till hösten när vi inte är där.


Midsommarafton i Spikarna.


måndag 9 juni 2014

Måndag morgon

Nu är det fullt upp må ni tro.
I lördags var vi på årets fest, så himmmmmmla roligt var det å när klockan var slagen att festen var slut ville ingen gå hem. Så baren tömdes på Vindhem och festen fortsatte hemma hos Marcus i hans stuga där ute i vindhem ,av 66st var vi ca 10st som for hem å då var ju klockan ändå 0230.
Jag , Jonas , Petri , Pontus och Johan hade fixat ett spex till Matsan och Maria som blev så lyckat att det var inte klokt.
Denna vecka är helt galen, då vi har saker inbokade hela veckan och finalen är på fredag när Agnes tar studenten.
I dag ska vi ordna det sista på altanen och fixa hela trädgården, handla och så har Axel fotbollen i kväll.
I morgon ska jag träffa min nya chef och löneförhandla, pirrigt värre vill jag lova. Dessutom ska vi besiktiga en stuga som vi är intresserade av.
Onsdag då har Axel sånguppvisning och vi måste handla och stoooorstäda inför festen.
Torsdag , cellprovtagning och då kommer Peter och bror hit för att löva och sätta upp tälten mm mm.
Fredagen börjar med Axels skolavslutning och sedan Agens student med fest dagen/kvällen och natten lång.
Lördag ska vi slicka såren och röjja upp allt efter denna vecka sedan har vi SEMESTEEEER på allvar.

fredag 6 juni 2014

6 Juni

I dag blir det en dag på Spikarna hos Fam Rydlunds , vi ska fira med en låååång lunch i solen.
Det är mycket just nu , och allt ska ju hända så klart på samma gång.
Men som tur är så är det bara roliga saker som händer, och en jääääättespännande sak.
I morgon blir det stort kalas på Vindhem med alla härliga vänner, ska bli skoj.
Och till veckan ska jag på möte med min nya chef och löneförhandla, huvvaligen lite pirrigt är det nog allt.
Och så ska jag på cellprovtagning inte allt för kul men bra att göra.
Sedan är det alla förberedelser inför Agnes och Oscars student som vi ska fira tillsammans här hos oss. Så på lördag börjar vår riktiga semester då kan man pusta ut å bara njuta av att vara ledig. Om det nu blir så för då kanske det händer någonting annat som visserligen är skoj men som kommer bli ganska jobbigt. Mer om detta får ni veta till veckan.



tisdag 3 juni 2014

En annan rolig sak.

I går skrev en kommunpolitiker från socialdemokraterna till mig och gratulerade till att det gick så bra i EU valet för oss på FI. Han tycker att vi utför ett bra jobb.
Sedan sa han till mig att han tycker att socialdemokraterna behöver få in fler feminister och att han tycker att jag borde engagera mig mer i den lokala politiken, och att han tycker att jag har hjärtat på rätt plats.
Kul som tusan att någon så där bara skriver till en och berömmer det man gör.

Rensa ogräs.

Jämt när man står på framsidan huset så stannar ju folk å berömmer huset. Men i går stannande en äldre herre å började prata , han var ute på en prommis och berättade att han förr bodde lite längre upp på gatan och att han varje dag gick förbi detta huset då å tänkte att där vill jag bo. Att det var hans drömhus. Nu vid 80års ålder så frågar han sig själv varför han aldrig tog tag i det hela å köpte huset, men han brukar fortfarande gå förbi ofta och titta på det. Och han var mycket nöjd med vad vi hade gjort med tomten nu. Sedan skulle han vilja ta ner de stooora granarna för att få in mer sol och frågade om jag inte kunde ringa till kommunen å fråga. Hihihihihihi........
Det var även fler som stannade och berömde gården men han var speciell lixom.

07:45

Axel sitter å väntar på en sten ute för att åka på skolan.
Då säger han - mamma titta vilket fint väder det är idag, och det är ju nu på morgonen som fåglarna kvittrar som finast.
Gofins, faktum är att han fick mig att stanna upp , å verkligen höra vad fint fåglarna kvittrar å verkligen njuta av nuet. Allt för sällan gör man ju det, men då är det tur att man ha de som liven som påminner en om de små sakerna.

söndag 1 juni 2014

Skön Söndag

I dag har vi småpysslat lite, bla satt upp en hängmatta, som killarna har legat i flera timmar idag.
Pontus hittade ju en fyrhjuling häromdagen som grannarna skulle slänga, så han tog rätt på den. Kollade vad det var för fel och kom fram till att det bara var batteriet som måste bytas , så han handlade ett nytt för 79kr å hjulingen gick som smort sedan.
Så Felix har kört å kört å kört både inne å ute , riktigt duktig är han både backar å svänger och stannar.
Och så var vi upp och lirade lite fotboll, medans Felix körde fram å tillbaka hela tiden.
Liten fruktpaus, dessutom så fortsätter Felix att förvånar en, idag räknade han till 9. Dessutom så sjöng han helt själv både blinka lilla stjärna och bä bä vita lam. Jag blir också så förvånad varje dag när han tex säger mamma heter Viktoria eller jag vill sitta bredvid. Han kan alla ord som är positioner typ bakom , mellan , mitten , sist , först , tvåa , under , på  mm mm mm. Han är så otroligt medveten om allt och hans motorik är helt galen , ni ska se när han spelar fotboll han kan springa med bollen och skjuta skott på mål , han har dessutom bra skott. Han är faktiskt bara 2år.

Stilig kille på studentbal.