onsdag 30 april 2014

Kärlek.

                                          Mina fina , tack gode gud för dessa fina hjärtan.

tisdag 29 april 2014

Puhhh....

I dag var jag på anställningsintervju i 1,5 timmar. Å herre guuud vad slut jag är i knoppen nu.
Att framhäva sig själv , ge exempel och utveckla allt man säger är faktiskt helt galet jobbigt.
Men jag var brutalt ärlig med vem jag är å vad jag kan. Så nu får vi se om det räcker eller inte.
Förmodligen inte ,men då ser jag det hela som en erfarenhet i intervju. Redan nu kan jag ångra vissa saker jag sa och så kommer man ju på minst 1000 saker som man borde ha sagt. Men troligtvis är det lika för alla.
Dom hade en intervju kvar nu och om ca en månad får jag svar. Det blir en lååång väntan.
Men som jag tänker nu så försöker jag att glömmmmma det hela för jag kommer nog inte att få det och då kommer jag bli sååååå förbannat besviken då jag verkligen vill detta av hela mitt hjärta.

Men det var iaf kul att en av dem som var med i intervjun ( hon har dock ingenting att säga till om) gav mig en väldans beröm efter intervjun och sa att hon tyckte att jag hade sådan pondus och exakt samma synsätt som henne. Så det passar ju bra ifall jag får det för då är det henne jag ska jobba med.
Nej nu måste jag sluta drömmmma , bort bort bort .....men snälla gode gud om du ändå kunde......Neeeeeej nu får det vara nog.


måndag 28 april 2014

Välkommen


Det är så roligt att vi är så många efter så kort tid , det är redan 50st anmälda till detta och ca 30st som vill komma men inte vet än dom dom kan pga tiden.Sedan har vi inte räknat med de som kommer bara för att det är öppet för alla, där har vi ingen aning om hur många det blir.
Och ändå har dom fler partyn här i stan samma dag med fyllda lokaler. Å då ska ni också veta att på de partyna så är det privatpersoner och deras vänner och bekanta som bjudit in Gudrun. Dvs att de mötena är inte öppen för alla.

söndag 27 april 2014

Allt är förlåtet.

Innan jag åkte på jobbet kom maken å sa att han skulle bättra sig, å när jag kom hem väntade världens godaste skagenröramacka å en stor pokonis. Tänk vad skönt , å vad glad jag blev. Nu ligger han å värmer mig å jag bara njuter.

Trött tröttare tröttast.

När man kliver upp kl 0530 varje morgon, och jobbar först här hemma med att städa , handla, barn , laga mat, bygga altan, måla , plantera, röja undan mm mm så blir man ganska trött , att man sedan har en make som alltid är trött eller ont i ryggen underlättar inte så mycket. Att alltid måsta tala om för honom vad som ska göras annars händer ingenting , kan lätt leda till ett irritationsmoment när man är helt slut, trött och ont i kroppen. Tänk vad härligt det skulle vara om han en gång gick upp med Felix så jag får sova ut eller säga till en att -gumman idag tar du barnen så fixar jag allt här hemma.
I dag har jag jobbat hela dagen med att måla vår altan (vilket han också vill att vi ska göra) började kl 0530 i morse. När jag sedan kommer in så ligger han å sover frågar om han kan göra lunch då tycker han att vi ska äta hamburgare och att jag kan åka å handla. Vilket jag gör. När jag sedan kommer in efter att ha jobbat ute nu på eftermiddagen så har ingenting hänt här inne så jag frågar om han inte kan röja undan här inne , då får jag till svar att det gjorde han igår gaaaaahhhhh...........
Motvilligt börjar han röja alla leksaker mm, i en hög hrmf.......... Men va faaan då kan jag ju lika gärna göra det själv.
Nu ska jag duscha å sedan åka på mitt vanliga jobb. Känner mig helpeppad, verkligen .....inte.
Jag är så trött att jag bara vill gråta.

Men en rolig sak idag var iaf att det ringde på dörren å då var det ett par som tyckte att huset är så fint och vill måla sitt i samma färg. För vilken gång i ordningen det händer har jag nu tappat räkningen på.

Nej nu ska jag gråta en skvätt och tycka synd om mig själv i duschen så brukar det kännas bättre sedan. Hej hopp.

torsdag 24 april 2014

Väntans tider.

Ligger här och väntar på att värmen ska stiga till 5grader ute. Så jag kan måla lite innan jag börjar jobbet vid 1430. Men det ser ut att ta ett par timmar till minst.
Jag skulle bli såååå nöjd om jag han med hela takets andra strykning idag, men faaaaan det tar längre tid än man tror. Det går mycket mycket fortare att måla en hel vägg än måla reglar i ett tak må ni tro.
Var även och köpte färg till altangolvet igår. Axel ville ju ha ljussvart golv hrmf....... Men det blev sotbrunsvart, det var den mörkaste lasyren dom hade.
Axel är hemma med mig idag och han var så duktig igår då han själv gick å hämtade Felix på dagis. Han har blivit en riktig storkille nu. Sedan bjöd han på disco och frukt på sitt rum på kvällen.

tisdag 22 april 2014

13 Juni 2014

Den 13 juni är det dax att fira Agnes som tar studenten , barra så ni vet.

måndag 21 april 2014

Helt slut.

I dag klev jag upp med tuppen och ut och plantera om buskar, och vid 09 var det så pass varmt att jag kunde börja måla.
Sedan har jag målat hela dagen fram till nu, Pontus var ut och skulle hjälpa mig men efter 30min blev han så hungrig att han gick in igen. Så så var det med den hjälpen.
När jag väl kommer in sedan så har han inte gjort någonting här inne inte ens röjt undan allt efter maten. Hrmf.......... kan inte låta bli att bli lite irriterad just nu.
Så det första jag får göra när jag kommer in är att diska undan och beordra barnen att städa undan på deras rum. Kul kul.
Okej nu har jag fått klaga av mig lite så nu ska jag hoppa in i duschen å njuta av den.
I morgon är det jobb och sedan ska jag fortsätta med målningen då typ hälften är kvar än.

söndag 20 april 2014

SMHI

Jaaa inte vart det det väder som smhi lovade idag iaf. Så det blev ingenting målat.
I stället hade vi finfrämmande av Per å Helen , det blev en lååång lunch och så tittade dom på vår tomt och nu har vi bestämt att dom ska göra om allt åt oss på framsidan. Tjohoooo....
Så nu på kvällskvisten var Felix o jag ute och började plantera om lite buskar ifrån slänten. För det är ju ganska mycket med växter som ska bort innan dom kommer hit å börjar att gräva.
I morgon hoppas jag verkligen att vädret blir som dom säger så jag hinner måla lite, Pontus vill nämligen ha grillfest på fredag så det vore ju bra om det blev klart tills dess då.
Måste även börja planera lite till Agnes student den 13 juni.

lördag 19 april 2014

Jävlar vad fint det blir.

I dag har jag hunnit måla nästan hela altanen och vi blir sååå nöjda, Pontus tror att värdet på huset steg 400´kr hehehehehehehehe.....
Men sanningen är ju den att altanen har ju varit som en egen del, men nu är det ett med huset. Jag är helpepp på att kliva upp imorgon å måla igen. Tror att jag kommer att hinna med allt innan det är jobbdax på tisdag.
Vi får se om vi får upp taket nästa helg och så ska vi måla golvet svart och den lilla trappan upp på platån.
Tänkte även plantera några nya bärbuskar jag köpt det blir 2st skogsbär och en krusbärsbuske.
Så nu har vi bara goda saker här hemma, hallonhäck , amerikanska blåbär, smultron i massor, och de nya buskarna.

Gaaahhhh.....

Efter all god mat vi åt igår så blev det ju så klart ett gallstenanfall inatt, som tur var så har jag medicin som jag tog och den hjälpte för en gångs skull. Nu håller jag bara tummar å tår att det gått över idag, har precis fikat så det är bara att vänta å se
Felix är så duktig nu och går på pottan varje morgon och blöjan är torr varje morgon.
De flesta barn brukar ju sluta med sin blöja på dagen först å sist på natten men det verkar som Felix gör tvärt om. Längtar till sommaren då han kan gå lite mera lätt klädd å träna på att bli blöjfri. Vår förhoppning är ju att han ska vara fri till hösten.
Just nu är Pontus på jobbet och när han kommer hem ska jag måla altanen ska bli skönt att få sätta igång med det så det blir klart någon gång.

fredag 18 april 2014

Rullar ner i sängen.

Idag har vi verkligen bara ätit hela lååånga dagen.
Vi har varit hos våra föräldrar på mys. Har verkligen varit en bra dag.
Vi är alla helnöjda å trötta så nu sover vi.

Anna ser ut att leva livet i Italien.

l
I alla fall mellan alla prov å slut arbeten.

torsdag 17 april 2014

Glad Påsk

Hoppas att alla får en fin Påsk.
Agnes ändrade sig å tänker inte köpa någon bil just nu, hon fortsätter att spara till en lägenhet istället. Bra bra.
Själva ska vi på spännande saker igen denna helg.
Och i morgon blir det påskmiddag hos mappa. Man får ju skämmas för det är så länge sedan vi var där att jag inte minns när det var faktiskt. Så nu ser vi verkligen fram emot morgondagens middag. Ska bli mysigt värre.
På lördag jobbar Pontus och på söndag och måndag tänkte jag måla altanen så vi kan lägga på taket snart. Och ta ut utemöblerna så vi kan ha altanhäng.

tisdag 15 april 2014

Skryyyt som vanligt

Måste bara skryta om min prinsessa Agnes. Som redan nu innan hon tagit studenten har lyckats spara ihop ca 30 000kr av de 1050kr i månaden hon får som hon ska klara av alla sina utgifter till kläder , telefon och nöjen ja faktiskt till allt en tonåring behöver. Helt galet bra jobbat.
Så nu funderar hon på att köpa sin första bil, å de KONTANT. Hur coolt är inte det??????
Och om några veckor tar hon studenten och hon har redan fått två sommarjobb, hon kan jobba varje dag hela sommaren om hon vill. Dessutom så har hon redan börjat att jobba och jobbar varje helg å ledighet. Jag är sååå stolt att jag tror jag spricker snart.
Och som grädde på mosset så har jag hört från båda ställena att dom är helnöjd med hennes arbetsinsats då hon ser vad som ska göras å gör det självmant innan de behöver säga till. Vilket tydligen de flesta ungdomar inte gör eller vågar.
Underbara unge


Snart är det helg igen.

I dag kommer det en kille hit och ska göra en offert på att fixa till tomten på framsidan. Vi vill återställa det som det var ursprungligen , ta bort kullen och lägga gräsmatta hela vägen ner till häcken. Dessutom så ska killen fixa till vår väg så vi slipper bli fast varje vinter då det är halt , då vägen nu är felgjord. Den ska planas ut mer.
Och till veckan kommer en kompis till mig som ska kolla vad det går på att borra bergvärme.
Eftersom det blir sådan tjäle av jordvärmen som förstör hela gården så hoppas vi på att det går att göra bergvärme istället om vi nu ändå ska göra om på gården.
Så det ska bli spännande värre.

söndag 13 april 2014

Fotbollskillar

Ikväll när jag var å jobbade passade killarna på att gå på fotboll, dom har blivit riktigt fotbollsfantaster. I morgon är jag ledig , då blir det tatuering av eyeliner och så kommer Felix att få vara hemma med mig. Som tur är så jobbar ju Pontus så nära att han bara cyklar hem på lunch när jag ska iväg.

fredag 11 april 2014

Felix

Man ska ju aldrig sluta förvånas vad barn lär sig saker fort.
Härom dagen när jag å Pontus låg å drog oss i sängen så gick Felix ner själv , väl nere så står ropar han på hjälp flera gånger. Vi går inte ner. Men så blir han tyst å då vet man ju lixom att det är dax att kolla till honom.
Så Pontus går ner , å där sitter Felix i soffan å pekar på alla dosor å säger trycka , titta.
Då har han lyckats slå på tvn och Appelteven sedan har han tryckt fram Netflix och en film Turbo som han sitter å tittar på i godan ro.
Knappt jag klarar ju av det.
I dag har Felix varit hemma igen , då han har magsjukan för 1411gången. Men barnen på dagis var ju friska i dryga veckan. Trots saneringen av hela dagiset. Nu får vi verkligen hoppas på att alla föräldrar tar sitt ansvar och inte skickar dit barnen. Nu hörde jag på telefonsvaret att dom hade ringt och sagt att Felix inte fick komma på måndag heller, då det måste gå minst 72timmar innan barnen gå.

Hejdå patriarkatet (original) FEMIFILM

onsdag 9 april 2014

Det är nu det händer.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/mittnytt/fi-startar-i-sundsvall

Men huvva nu går det fort i svängarna.

 Flera tidningar är på oss å just nu är vi på första sidan på ST:nu


http://www.st.nu/medelpad/sundsvall/i-kvall-halls-fi-s-forsta-medlemsmote

Sedan var det någon tidning som ville komma på mötet ikväll och i morgon ville dom ha med oss på radio P4.
Herre guuud kommer vi att ro detta i land. Vi är ju alla helt nya i detta. Kanske hade varit bra om vi haft ett möte iaf. innan allt börjar snurra.
Men allt har gått så fort å medlemmarna strömmar in hela tiden här i Sundsvalls området.
Å andra sidan så får dom ta det som det är, vi är nya , hungriga med en enorm vilja till jämställdhet.
Vi kommer att fixa detta. Kanske tar det år men det är nu vi börjar vår resa. För att förändra till det bättre för kommande generationer.
Och det känns så jävla skönt att det är fler än jag som vill detta, att vi organiserar oss och förändrar.


tisdag 8 april 2014

Ja må han leva.

Jag vill säga Grattis till svärfar som fyller år idag.

Kram på´re.

Pappa , jag vill göra ett sådant bord. Hjääälp.

Det kan väl inte vara allt för svårt?

Sjukstuga.

Både i går och idag ligger Axel å jag i den manligare sortens förkylning. Å jag tänker ligga hela dagen idag för jag vill verkligen vara frisk tills i morgon då det är F! möte. Som tur är så är jag ledig mån-tis så jag behöver inte vabba eller sjukskriva mig än så länge.

Ni kanske undrar vad det var för spännande som hände i helgen , jo vi var faktiskt å tittade på en stuga. Men vi blev överbudade så det blev inget.
Vi är ju så förbannat sugen på en stuga som vi kan vara i på sommaren. Där pojkarna kan springa fritt och vi bara kan vara å lata oss. Vi vill att pojkarna ska få några härliga somrar som barn att minnas.
Och nu kommer vi ju att vara ledig hela somrarna de närmsta 6åren då vi kommer att vara föräldralediga och ha semester. Så det skulle ju passa ypperligt att ha en stuga nu.
Dessutom så ser vi på det som en investering , att kanske vi på gamla dagar kan flytta dit.  Och då förhoppningsvis har vi betalat av hela stugan och kan bo billigt på fattigdomens höst. Typ som min mamma å pappa i en liten stuga.
Och på vintrarna kan man ha skoter där och flickorna kan bo där om dom vill.
Men som sagt var denna stuga blev det inget med , så vi får titta vidare ifall det skulle dyka upp någonting i framtiden.

söndag 6 april 2014

pirrar i maaaagen.

Axel har redan stuckit till grannpojken, dom tillbringar all tid tillsammans när han är här och hälsar på sin pappa. Dessutom är dom ute 80% av tiden.

Själv har jag ont i halsen idag, men eftersom det är en så spännande dag idag så gör det inte så mycket. Vill bara att tiden ska gå fort nu så kl blir 11.
Sedan börjar jag att jobba vid 1615.

lördag 5 april 2014

Far å son dag.


Skotertävlingar

D
Dagen började med att fixa lite ute och efter lunch åkte vi till Sidsjön med grannarna för att titta på gamla skotrar som tävlade, perfekt väder.
Nu har Axel å Pontus gått för att möta upp en massa Patroner på O´lerys å äta middag där för att sedan gå på fotboll. Själv är jag ju inte så fotbollsintresserad så jag å Felix sticker till Anette för att bli bjuden på grillat där. Så möts vi här hemma i kväll igen.

I morgon är det en spännande dag för oss , men jag kan inte berätta än vad som ska hända. Hihihihihi.....
Kanske kanske berättar jag i morgonkväll om ni har tur.

fredag 4 april 2014

Vad jag tycker.

Han är ju så där läskigt påträngande, men ändå så snäll. Dum men låter väldigt smart. Rolig men inte att man skrattar med honom utan åt honom. Tokig. Gästvänlig och fantastiskt duktig på att prata. Bjuder på sig själv. Vänlig. Har superduper fina barn. Säger vad han tycker.
Han är helt enkelt väldigt svår att placera i ett fack.

Pontus tycker bara att han är rolig.

Tänk vad man upplever saker olika.

torsdag 3 april 2014

Fullbokad helg.

Denna helg är vi verkligen fullbokad, å allt är roligt å spännande.
Berättar mer om detta senare.

Sedan måste jag bara berätta om F! i Sundsvall som växer så det knakar vi är redan 60st å vi har inte ens börjat , till veckan har vi första riktiga mötet och ska utse ordförande mm mm. Sedan är våren full av äventyr. Mycket arbete men om man tror på någonting så starkt och vill förändra någonting så måste man jobba på det. Ser detta som mitt arv till mina barnbarn.
Men känner mig lyckligt lottad som har allt stöd ifrån min familj i detta.

tisdag 1 april 2014

Pappsen

I dag och igår har pappa varit här och hjälp mig att bygga altantak. Allt har gått som på räls så vi är redan klar, så när som på några plankor å lite skruv, men det tänkte jag fixa med i morgon.
Är lite pajj i kroppen just nu, så jag tar det lite lugnt.
Det var inte så svårt som jag trodde och nästa gång fixar jag detta själv, om vi nu ska bygga fler altantak vill säga.
Men som alltid så myser jag när jag får bygga med pappa. Det är ju som sagt den enda tiden som vi är tillsammans utan andra , bara vi lixom. Tycker att det är så kul att filosofera med honom om ditten å datten.
I går var jag ju på F! fika vilket var jättekul. Coooolt att träffa så många som tycker lika som mig.
Och vi har verkligen en spännande vår framför oss. Vet inte hur vi ska hinna med allt. Som tur är vi ganska många redan och jag vet flera av mina bekanta som också vill hoppa på. Både män och kvinnor. Verkar även som det är ganska många som vill med tåget , kul kul.
Det är nu det händer. Tjohooooo.....