måndag 31 mars 2014

Fi fika

Längtar tills ikväll då jag ska på mitt första FI möte. Tänk att få träffa likasinnade ska bli såååå himmmmmmmla kul. Att få energi att fortsätta kämpa för rättvisan i samhället. Tänk om mina flickor kommer att få uppleva jämställdhet , vilken känsla det skulle vara.
Hörde att i Axels 6års grupp är det redan rasistiska ord som sårar  svenskfödda barn pga av att dom är lite mörkare i hyn.
Tänk att det finns barn som är 6år som gråter sig till sömns för att dom inte vill vara brun på sin hy. Som inte vill gå på skolan för detta.
Jag blir så ledsen och frustrerad över detta , det får inte vara så här.
Axel har en bästis som är världens snällaste men bara för att Axel är ljus i sin hy så blir han inte retad. Fast en sak är iaf bra dom törs inte ge sig på vännen så länge Axel är i närheten.
Förra veckan hade dom knuffat detta barn så han hade blåmärken fulla benen. Eller faktum är att det bara är ett barn som är rasistisk , men att detta kan förstöra för så många andra är ju inte klokt.
Dessa små ord som han säger sårar inte bara vännen till Axel utan hela hans familj och alla hans vänner med. Fuck rasism.

lördag 29 mars 2014

Strålande soool

I dag har vi varit ute nästan hela dagen. Men det har inte hänt så mycket , har börjat riva ner lite på altanen iför takbygget som startar i morgon. Min pappa är sååå snäll och ska hjälpa oss med det. Förhoppningsvis så kommer han att lära mig så jag kan göra det själv hädan efter. Spännande att lära sig nya saker tycker jag. Räknar med att bli klar med själva stommen tills på onsdag eftersom jag är ledig mån- onsdag. Sedan ska jag måla allt så fort det går att måla utomhus innan vi sätter på taket.

I kväll ska jag ut med jobbet, men jag känner mig inte allt för pepp faktiskt. Är ju skönt att sova också. Men jag ska ge det en chans , som tur är så bor vi ju så nära att det är ju bara att gå hem på några minuter när jag vill.

fredag 28 mars 2014

Kanada

Tänk att det går inte en enda dag utan att jag längtar tillbaka till Kanada å livet där. Blir så ledsen när jag tänker att jag aldrig kommer att bo där igen. De bästa åren i mitt liv.

torsdag 27 mars 2014

Tårta

I dag har vi bara myst, barnen har fått vara hemma då jag inte börja jobba förrän 1530.
Så vi har firat med hamburgare å baka tårta. Axel har fått färgsätta den , å jag kan bara säga att den blev minst sagt färgglad. som en påsktårta. Men Axel är nöjd över tårtan till sin lillebror å det tycker säkert Felix med när han får den. Just nu sover Felix men snart kommer mormorfar å hämtar grabbarna för mysmiddag på Ikea följt av Toys rús.
Sedan blir det tårta här hemma för de närmsta , då Felix inte kommer att få något barnkalas detta år.

I går när jag gick å la Felix så berättade jag att han skulle fylla 2år idag, och att han skulle få paket å tårta, men att han först måste sova. Ja sa Felix och somnade på en blink. Jag trodde inte att han förstod vad jag sa.
Men tydligen så gjorde han det , för det första han sa när han vaknade var -PAKET!
Han fick inte så många paket men dom han fick blev han jätteglad för å har lekt med alla idag.

onsdag 26 mars 2014

2år

För två år sedan åkte Pontus å jag in till förlossningen för att påbörja födseln av Felix och den 27mars kom han. Vår underbara lilla solstråle. Alla dagar ger han oss härliga skratt å en massa mys. Han är helt enkelt en underbar son. Är så in i bänken tacksam över att vi fick just honom. Hoppas att han kommer att få en fin dag i morgon.

måndag 24 mars 2014

Måndag

I dag har jag gått å tänkt på min svärmor hela dagen och hoppats att allt är bra med henne.

söndag 23 mars 2014

Solen skiner.

I går var vi ute hela dagen och myste, å på kvällen fortsatte Pontus å jag ut. Morfar var är själv med barnen så då fick vi äntligen se nybilen också. Å den var verkligen fin, Pontus tyckte att man satt som en kung i den.
Vi var på Pipeline och såg på Garbo sedan blev det drinkar för hela slanten, huvvvva säger jag idag.
Men jag trodde att jag skulle känna mig ännu värre än vad jag gör faktiskt.
Då allting snurrade igår när jag gick å la mig så väntade jag bara på illamåendet men peppar peppar det kom aldrig.
I dag hade jag velat åka å handla lite påskblommor till bron , men jag törs fasiken inte köra bil idag.
Så det får bli en utedag igen istället.

torsdag 20 mars 2014

Gudrun Schyman pratar om Feminism.

i

Allt hon säger håller jag med om i minsta detalj. Hoppas att ni orkar se hela filmen.

onsdag 19 mars 2014

ingenting som stämmer.

I natt fick jag diarre på allvar , har ju haft det sedan i lördags men i natt har jag sprungit 1gång i timman. Trodde själv att det berodde på medicinen jag fått. Men ville ändå checka av det med 1177.
Där sa dom att medicinen inte alls skulle ge den biverkningen och att jag måste till doktorn igen.
Så för tredje dagen irad blev det besök hos doktorn.
Men ingenting stämmer jag har jätte lågt blodtryck , men förhöjd snabbsänka plus att det är blod i mitt urin dessutom så är det helt tyst i min mage.
För om det skulle vara gallstenen som är orsaken så skulle bajset bli vitt , om jag hade urinvägsinfektion så skulle jag känna det , men då funderar dom på njursten för det brukar ge blod i urin men jag har ju inte ont där dom sitter. Om det skulle vara magsjuka så skulle ju den vara över efter 5dagar och inte bli värre å värre. Själv vet jag varken ut eller in nu, då jag trodde att det var medicinen som gjorde allt detta.
Så nu ska jag fasta idag och så har dom tagit leverprov , bajsprov, å en massa blodprover som jag inte har en aning om vad det är. Så i morgon får jag leverprovsvaret å de andra har jag ingen aning om när det blir.
Det kan ju vara så också att jag har haft oturen att få en massa saker samtidigt , typ magsjuka , gallsten , mens och magkatarr.
Men iaf så blev ju inte denna semester som vi hade tänkt oss, vi vet inte ens om vi vill vara kvar här , så ev åker vi hem igen. Det enda som jag spontant kan tänka bli ett problem med resan är att det inte finns någon toalett i bilen.



tisdag 18 mars 2014

Senaste nyhetsbrevet ifrån dagis.

Ja , det känns ju skönt iallafall att dom kommit på vad hela dagisgruppen lider av.  Och ganska skönt att vi är borta denna vecka. Nu vill jag verkligen att alla barn ska bli friska igen på dagis.  För som det varit senaste tiden har dom skickat hem ett par barn per dag som kräkts där.


Nu har vi fått rotavirus på igelkotten, det är ett virus som drabbar barn från sex månader till två år. Kräkningarna upphör inom ett - två dygn medan diarréerna fortsätter i tre - åtta dagar. Måtlig feber och buksmärtor är också vanligt.
Smitta
Simttan sprids från person till person via händer och kontakt med avföring och smittande föremål tax leksaker. Smittsamheten vara under sjukdomen och några dagar efter tillfrisknandet.
Rotavirus är även luftburen!
Vi har ringt till dom föräldrar som har barnen hemma pga av rotavirus och dom får nu stanna hemma hela vecka 12. Om något barn nu på igelkotten kräks eller har diarée under veckan kommer vi att skicka hem barnet, som sedan får stanna hemma hela veckan el beroende på när barnet kräkts/ haft diarée.
Barnet ska även äta normalt och ha normal avföring innan det får komma tillbaks.
Vänligen respektera detta!

Mysko

I dag blev jag ju tvungen att åka tillbaka till VC och byta medicin. Men jag är mycket bättre idag om jag är i stillhet, så jag håller tummarna att det är på tillbakagång nu.
Men iaf så när jag kom tillbaka till doktorn som behandlat mig fel, så blev jag erbjuden pengar av henne privat , hon hade med sig ett par hundra som hon ville ge mig för mina utlägg.
Det har i alla fall aldrig hänt mig förut. Jag tog inte emot dem men jämans konstigt kändes det när hon tog fram pengarna. För medicinen som jag fick i går fick jag ju lämna tillbaka på apoteket.
Nu har jag fått en ny medicin och jag hoppas att jag ska vara fri i morgon.

Joanna såg ut som ett lakan idag helt vit i ansiktet och hon mådde inte så bra. Men nu har dom åkt hem och vi har stugan helt för oss själva.

måndag 17 mars 2014

Tjohoooo vilken underbar semester.

Ligger här och ska försöka att sova med gallstens kramper och Joanna ligger å spyr för fullt inne på sitt rum. Nu kan det väl bara bli bättre.

Morfin

Gallstenen gör ont som fan och jag blir tvungen att åka till doktorn.
Doktorn säger att det börjar bli dax för mig att ta ställning till operation nu innan det går till en nivå värre och jag får en inflammation.
Sedan får jag välja mellan spruta och en dunder medicin. Jag tar medicinen eftersom jag tänker att den kan bli bra till natten om det blir allt för jävligt Då närmsta sjukhus ligger ca 1timme bort.
Dom säger att jag måste vänta tills jag kommer hem med att ta medicinen då den är narkotika klassad. Japp tänker jag det är okej.
Kommer hem å läser på innehållsförteckningen å ser du att den innehåller kemiskt morfin , vilket jag vet att jag inte tål och även talade om för sköterskan som frågade mig alla frågor och han noterade det tom.
Så nu blir jag tveksam och vill verkligen veta om det är okej. Ringer 1177 dom kan inte ta ställning till detta och kopplar mig till medicin som säger att det är morfin i men att inte dom heller kan ta ställning och kan inte hjälpa mig.
Efter åter några samtal hit å dit så får jag tag på Doktorn som skrev ut medicinen till mig.
Hon frågar vilken symtom jag får av morfinet och jag berättar att jag blir som förlamad och inte kan styra över min andning.
Då helt plötsligt ber hon om ursäkt och säger att den medicin får jag på inga villkor ta.
Puh.... vilken jävla tur att jag kollade , tänk om jag tagit den i natt som planerat , alla ligger och sover å jag kan inte röra mig, inte förmedla mig och värst av allt inte styra min andning själv.
Så nu är jag på ruta 1 igen å har ingen smärtlindring.
Då kanske ni tänker att det bara är att bita ihop, men jag kan tala om för er som inte har haft gallstensanfall , att det är värre än att föda barn. Kramperna påminner visserligen om värkarbetet men gör mycket ondare. I vissa skeden tror man att man ska döööööö.
Så nu ska jag ta min andra medicin och be till gudarna att det värsta är över och att det är lugnt till i morgon kl 08 då öppnar VC igen.


Gallsten

I dag är det mindre bra väder. Snöstorm typ. Så idag blir det en kojjdag.
Vakande inatt av magsmärtor och i morse bajjade jag och mina kräkreflexer satte igång. Trodde att det var magsjuka jag fått. Men efter bara ett par timmar så förstod jag att det var gallstensanfall jag fått. Soooom tur är så hade jag tagit med mig gallstens medicin. Så nu har jag tagit den för första gången , å det hjälpte puh........ vilken jävla röta. Visserligen är det ju nära till vårdcentralen men man vill inte köra bil i detta väder.
Tror vi ska satsa på att basta, baka, spela spel och göra en mysig brasa idag.
I morgon åker ju fam Rydlunds hem igen och vi blir själva i stugan fram tills på lördag.
Så om någon känner för en tur hit upp är ni välkommen. Mamma å pappa kanske???? i er nya bil.

söndag 16 mars 2014

Bara en liten detalj

I dag har vi verkligen haft det perfekta vädret , vindstilla , sol å varmt.
På förmiddagen åkte vi slalom , och Felix klarar både att ta sig upp på barnliften kliva av själv och och åka själv. Den enda lilla detaljen som han inte kan är ju att stanna. Hrmf........
Det blir störtlopp ner i backen, men han älskar det. Det är ju kul att en 1åring över huvud taget kan åka själv i backen. Men som sagt det är ju bara första dagen och kanske kanske innan veckan är över kan han stanna. På eftermiddagen stack alla utom jag å Felix å åkte skoter.
Men istället så vill han även åka slalom på eftermiddagen.
Nu har vi ätit gomiddag och i morgon vet jag inte vad det blir , men slalom på förmiddagen kan jag tippa på.
Jag tänkte att Pontus ska få filma i morgon så vi kan lägga upp en liten snutt så ni får se när han åker. Kan ju vara kul också att jämföra hur det ser ut i slutet av veckan.

Vi har så mysigt att om ni bara visste.

lördag 15 mars 2014

Vi drar till fjällen.

I natt vid 0130 kom vi fram till stugan. Samma stuga som förra året. I dag är det mulet och blåser. Men det gör inte så mycket för vi har ju lite att fixa så här första dagen. Vi måste åka å handla mat och packa upp allt mm.
Sedan ska vi mysa med fam Rydlunds. Just nu sitter Loui å Felix å fnissar å skrattar. Och Axel bygger sitt nya lego.
Agnes har varit snäll och lovat att tagit hand om huset hemma.

Har kommit in i en period då jag tänker mycket på Josefine å hur hon var när hon var liten.
Hon var ju söt som en liten ostbit, och lekte häst hela tiden, och ibland var hon lite busig.
På den tiden hade jag energi för 100st och vi lekte mest hela dagarna. Det var en härlig tid. Jag brukar berätta för Axel om Jossans äventyr som liten flicka.

torsdag 13 mars 2014

Packa packa packa

I morgon sticker vi på semester 1vecka. Å det ska bli så himla kul. Hoppas att vi får hyffsat väder bara så vi kan vara ute på dagarna. Så ikväll ska vi packa allt så att det bara är att sticka på fredag.
Och så håller vi tummarna för att alla håller sig friska. I går när jag hämtade Felix berättade fröken att dom fått skicka hem två barn som kräkts i går. Så man får väl bara hoppas att inte Felix blir sjuk igen.

tisdag 11 mars 2014

Grrrrattis säger jag till pappsen.

Nytt år och nya rekord att sätta. I dag vann Bell igen å det var överlägset dessutom. 25 nya friska in. Så nu är det bara resten kvar å lite till , till den nya årsrekordet.

Hörde även att min fina Agnes debuterade med mycket beröm på sitt nya jobb. Alltid kul att höra som mamma, när någon skryter om ens barn.


Längtar till mitt jobb.

I morgon får äntligen Axel gå på skolan. Å jag längtar verkligen till jobbet. Är så skönt att få komma bort lite å träffa lite folk. I maj tänkte jag börja jobba 7timmar om dagen , just nu jobbar jag ju bara 5timmar. Sedan kommer vi ju så klart vara lediga hela långa sommaren.
Jag har såå många föräldradagar kvar att jag kan vara hemma varje sommar i 6år, vilket jag ska vara också. Lyxigt både för oss och barnen. Jag kan vara ledig 7veckor semester och 7 veckor föräldrapenning per år. Det är ju 3,5månader per år. Helt galet men ack så skönt. Å andra sidan så skulle det inte vara så skönt om man inte jobbade.

måndag 10 mars 2014

För vilken gång i ordningen.

I dag kom den en å ringde på dörren igen och frågade vilken färgnyans vi har på huset. Hans dotter skulle måla om sitt hus och tycker vårt hus är såååå fint och ville göra lika som oss. Det är så kul att folk ringer på å frågar, å när man är ute på gården nära vägen så får man till 90% någon som talar om vad fint hus vi har. Det har ju som sagt aldrig hänt att främmande människor sagt det i något annat hus jag bott i.

Sedan måste jag bara skryta om vilken fint mågämne vi fått. Han är så ödmjuk å snäll emot alla framför allt Anna. I dag erbjöd han sig att vara barnvakt åt oss om vi behöver. Och att han skulle komma någon dag i veckan å spela lite spel med dem. JAAAAA....jag vet ni tror mig inte. Vilken 23årig kille skulle göra det själv åt tjejens småsyskon.
Å faktum är att vi skulle känna oss helt trygga med honom. Han måste nog upplevas för att ni ska förstå vilken sorts kille det är.

Magsjuka igen

Japp så är det, nu har Axel fått kräksjukan också. Som tur är så verkar dom inte kräkas mer än ett par tre gånger innan det vänder. Men det är ju bara att vara hemma ändå i ett par dagar.
Så idag har jag passar på att tvätta all tvätt , vilket var ett berg.
Sedan har jag beställt en stuga till v30 på Gotland. Med havsutsikt och 15min till Blå lagunen.
Ska bli så spännande , man har ju inte varit på Gotland allt för mycket.

Hade ju tänkt åka å titta på soffor idag på Ikea , men jag tror det får bli en annan dag.
Och på fredag sticker vi till Hammra en vecka. Med slalom , skoter å förhoppningsvis en massa sooool att sitta å dricka punchchokladgrädde i.
Jonas och Loui är ju redan uppe , men tyvärr så ligger dom också med värsta magsjukan just nu.
Så nu håller vi tummarna att alla ska vara friska tills på fredag då vi åker.

Snart fyller ju Felix 2år , å jag har inte handlat en enda present än. Han har ju lixom allt. Men han gillar ju att leka med små gubbar ofta typ lego eller Sylvanian families. Det han behöver är ju hus å bil till sin Sylvanian familj. Så jag funderar på att köpa någonting sådant.

Axel - Mamma vet du vad det roligaste jag vet är?
Jag - Näää...
Axel - Jo att handla leksaker.
Jag - Jaha....
Axel- Med dina pengar. Hihihihihihi......


lördag 8 mars 2014

Eko eko eko......

Nu blev det tomt här hemma , vi har nu sålt gråa soffan , kökssoffan och schäslongen och alla har varit här och hämtat dem idag.
Så nu ska vi börja planera vad vi ska ha in istället för nu ekar det nästan när man pratar här inne i vardagsrummet.
Dessutom så håller Pontus på att titta på en ny bil.
I kväll ska jag träffa Anneli å Jenny och äta middag med dem.
Och om en vecka sticker vi till fjälls med fam Rydlund, åååååå.....vi alla längtar såååååå.....
Anna åkte hem idag till Italien, och  hon funderar på att plugga i Rom nästa år. Inte mej emot för jag åker ju ner två gånger per år å hälsar på henne och det är ju alltid kul med ett nytt ställe.

fredag 7 mars 2014

Hemma igen

Har varit hemma nu i två dagar då Felix fått magsjuka, å spydde ner hela sin säng i förrgår natt. I går mådde han inge vidare å åt nästan ingenting på hela dagen. Men idag är han på väg tillbaka igen då han ätit lite å inte spytt en enda gång. Så jag anser att han är frisk nu. Men dom får ju iaf inte gå på dagis förrän 48timmar efter sista spyan. Som tur är så har Axel varit hemma också å lekt med Felix hela tiden.( han fick välja själv då han har sportlov)
I gårkväll stack jag å Axel på hans favvorestaurang dvs. Ikea, å åt en mysmiddag med efterrätt. Passade även på att handla 3st skohyllor till skorummet under trappen. Så nu är det fixat.
I morgon tror jag att alla som köpt saker av oss kommer och hämtar dem. Ska bli skönt att slippa bära runt på alla dessa tunga möbler hit å dit bara för att spara dem om å utifall att.
Nu skulle bara Pontus å jag vilja åka å titta på soffor i lugn å ro utan pojkarna , blir inte att man tar sig tid på samma sätt då å kollar ordentligt när dom är med. Visserligen är dom snälla men det skulle vara sååå skönt att få göra detta i lugn å ro för en gångskull.

onsdag 5 mars 2014

Min första tatuering avklarad.

Ja inte var det skönt att tatuera på ögonlocken men bra blev det. Jag är jättenöjd. Nu är det bara att vänta i 5veckor innan vi ska fylla i det sista , måste vänta å se hur allt läker så man kan lägga i mer där läkningen tagit bort färgen.
Jag kan verkligen rekommendera Eva på Belle Visage då hon gjorde precis som jag vill ha det.
Nu vill jag bara att svullnaden å blåögonen ska försvinna så man verkligen ser hur det kommer att se ut.


tisdag 4 mars 2014

Njuter

I dag går jag å lägger mig och njuter av ordningen här hemma. Alla har nu sin plats å det är sååå skönt. Pontus fixade idag så Axel har sin egen spel å filmhörna på sitt rum. Hur lyxigt som helst har han nu precis som han själv vill ha det.
Dessutom så har jag fått sälja lite möbler , börjar ju svämma över med soffor mm i huset och alla i olika färger å tyger. Så nu ska dom bort å vi ska köpa nya som passar ihop och med fler sittplatser framför tv:n. Så alla får plats att vräka ut sig.
I morgon ska jag tatuera in eyeliner på mina ögon , håller tummar å tår att det blir bra.
Och så har ju Axel brottning.
På torsdag ska vi äta på Ikea å titta på soffor. Sen är det helg igen.

Vi fick vår elräkning idag å vi kan konstatera att vi inte gör av med mycket el i denna villa , med tanke på hur stort det är (nästan 300kwm). Jordvärme är ju toppen. Visserligen har det varit en varm vinter men det går väldigt lite el ändå i huset. Jag hade högre elräkningar i radhuset jag bodde i, där eldade jag för kråkorna hela vintrarna.

måndag 3 mars 2014

Så var det arbetsvecka igen.

I går överraskade Pontus mig med att han ville fixa spelrummet och flytta garderoberna uppifrån , så på några timmar var det klart. Vi fick montera ner dem, bära ner och skruva ihop dem igen, puh... men som tur var så var vi två. Så nu har jag rensat ut jättemycket kläder och fått ordning o reda i alla skåpen och i köket å serveringsgången. För att inte tala om under trappen där vi förut har pressat in alla ytterkläder å skor. Men nu kommer det att bara vara ett skorum under trappen, så jag ska inhandla fler skohyllor att sätta upp på väggen.
Dessutom så vill vi köpa nya soffor till tv-rummet men vi måste bara titta ut vilka vi vill ha. Dom får ju inte vara för små du rummet är så stort.

Axel har haft tur i dag och fick mysa hemma med Anna å Simon hela dagen.