fredag 28 februari 2014

Mitt hem , min borg.

Senaste tiden har det hänt mycket på hemmafronten , först gjorde jag ju om hela hallen nere , å nu är jag precis klar med Axels rum. Har rivit ner alla bruna tapeter , spacklat å målat taket.
Sedan har jag tapetserat en vit å svartrandig fondvägg å resten vitt. Tagit ut alla gamla möbler och rensat ut alla leksaker som han vuxit ur. Axel har själv fått välja hur han vill möblera och det blev två hyllor vid sängen i hans höjd och ett stort vardagsrumsbord med en hylla under i mitten av rummet.
Där har han nu sitt legoland och allt sitt lego i sorterade lådor på hyllan under.
Vi har även tagit upp en massa cdskivor så nu älskar han sitt nya rum och har dansat å byggt lego hela dagen lång (eftersom han haft magsjuka så har han varit hemma igår å idag).
Nästa projekt tror jag blir spelrummet å matserveringsgången eller om vädret håller i sig så startar jag påbyggnaden av altantaket och göra altanen lite större, vi sitter ju trots allt där hela somrarna å myser.
Måste bara höra med pappsen om han kan komma hit å guida mig i bygget.

I morgon kommer Anna hem i en vecka , ska bli kul.
Och till veckan ska jag tatuera in eyeliner på mina ögon, lite pirrigt känns det nog allt.


Vilken bild ska bort?



onsdag 12 februari 2014

3 dagar kvar.

Nu är det tre dagar kvar tills Tanja å jag sticker på vårt 10års jubileum till Florens å hälsar på Anna.
Ska bli sååå kul. Vi åker på lördag men redan på söndag tänker vi åka till en annan stad, då det är enda dagen Anna är ledig med oss. Anna får bestämma men det lutar åt Rom , Milano eller Venedig.
Är ju så lätt att bara kliva på tåget 15min gångväg ifrån där Anna bor. Hon bor ju mitt i staden så det är nära till allt.
Hon bor ca 3min från denna bro.
Min fina vän Tanja å jag har nu hållit ihop i 10år, å det blir bara bättre å bättre , visst har vi haft svackor då jag trott att vi växt ifrån varandra , men vi har alltid haft grundtryggheten men varandra och alltid funnits där för varandra. De senaste åren har vår vänskap bara vuxit sig djupare å jag kan numera inte tänka mig ett liv utan henne vid min sida. Hon är för mig ren lycka. När jag tänker på henne blir jag varm. Alla borde ha en sådan vän , som bara finns där i livet alla skeden. Och som håller ut när man är nere å som glädjer sig på riktig när det går bra för en. Som älskar ens barn å alltid kommer att ställa upp på dem också. Alla mina barn älskar Tanja, redan dag ett intresserade hon sig för dem , pratade med dem å visade sin kärlek. Hon vet vad jag vill å hur jag vill ha det. Hon läser av mig på nolltid och hon tar sig alltid tid. Hon ger mig självförtroende och ger mig ofta nya synsätt när jag har fastnat i min tankegång.
Hon tror på mig å tar mig alltid på allvar. Ja hon är helt enkelt den bästa vän man kan ha. Och jag är så tacksam att jag får uppleva detta i mitt liv. Min egen lilla Juggo, hon är bäst.

Ps glömde att säga att hon är även den snyggaste vännen å roligaste å tokigaste men hon är framför allt inte konstig.


lördag 8 februari 2014

Felix 1år startar dagen med 2,5 ägg, flingor och mjölk, en macka och en yoghurt.
Hrmf........undrar hur mycket han kommer att äta i tonåren.....bäst att börja spara pengar.

I går blev jag så stolt över Felix , för när jag kom och hämtade honom på Södrabergets förskola ( det var stängt på Stjärnan så barnen fick vara där istället en dag) så kom en av fröknarna å berättade att en annan fröken ville hälsa till mig vilken underbar pojke vi har , han är så snäll, lättsam och väluppfostrad. Japp det är min pöjk det. Det hade inte varit några problem och när dom skulle sova så hade han somnat inom några sekunder.
Åååååå.... jag längtar tills vi får plats på Södra Bergets förskola då vi har sökt dit. Är så fint å mysigt där men toppen personal som är väldigt med i alla barns aktiviteter och ordning å reda.

Nu är killarna på väg hem igen.




fredag 7 februari 2014

Go unge.

På Axels skola så har barnen ett föredrag var , där dom ska berätta om någonting typ en leksak , resa mm. I dag var det Axels tur att hålla föredrag för sin klass å då valde han det käraste han har, inte någon sak och inte någon resa  utan han valde att berätta om sin lillebror Felix.
Hur sött är inte det ?????????
Så han tog med sig flera kort och skulle visa när han föddes och hur han matade honom med nappflaskan. Och ett fint kort på honom när han är lite större. Och så skulle han berätta om vad dom brukar göra tillsammans. Hihihihihi........
Han sa ju till oss innan Felix föddes att han skulle bli världens bästa storebror å det är han verkligen.
Enda gången Axel varit ledsen när han kommit hem ifrån skolan var när Lukas S hade sagt åt honom att Felix var en fejk. Att han inte kom ifrån min mage. Den kvällen grät Axel när han skulle sova.
Som tur var så var fröknarna vaken och Lukas fick be om ursäkt på en gång.
Men det tog ändå så hårt på Axel denna mening.
För Axel går alltid Felix i första hand i går smyg tittade jag på när dom satt å ritade, då såg Axel att Felix var lite snorig då tog han papper och snöt honom. Vilken 6årig pojke skulle ens märka att lillebror har lite snor , å vilken 6år skulle sedan ta bort snoret frivilligt?

torsdag 6 februari 2014

lördag 1 februari 2014

10 minuter

Om tio minuter åker maken iväg, ååå jag hoppas att han kommer att få en suuperduper vecka.
Själv ska jag börja ladda inför travgalan ikväll. Fina Tanja kommer å hämtar barnen vid 14 så jag kommer ju ha gott om tid på mig att fixa å dona. Vid 17 kommer pappa , bror , Hasse och Anette på en fördrink. Funderar om jag ska bjuda på champagnen som jag fick när jag fyllde 40år. Känns ju som ett bra tillfälle att fira min duktiga pappa. Sedan blir det god middag med underhållning å dans natten lång. Det enda som är ett orosmoment är min jävla mage , magkatarren eller om det är gallsten gör sig påmind hela tiden. Å man undrar ju om det kommer att gå att inta alkohol. Är ju en risk som jag inte har bestämt mig än om jag törs ta. Men men men det är ju världsliga problem.

Nu flyger vi tjohoooooo.......