söndag 21 april 2013

Axels kvällsfika, tydligen ......buspojkar.


Så ligger det till.

Har varit sjuk sedan i torsdags med feber hosta å halsont. I dag tycker jag att det har vänt men jag ska vara hemma i morgon också så jag blir helt frisk.
Jag har ju inte kunnat träna nu på 4dagar och det lär nog dröja minst ett par till innan jag törs börja om på nytt med fithessfighten. Men jag har fortsatt att hålla kosten förutom i förrgår då jag syndade med en handfull pistagenötter och en rostad macka med ost på. Men det får jag leva med. Nu är jag ju sååå nära mitt mål att komma under 80kg det rör sig bara om mindre än ett kg. Så nu vore det ju självaste faaaan om jag inte skulle klara det. Sedan tänker jag gå ner några till om det går så att jag har lite spelrum upp till 80kg då jag tänkte ha det som gräns att så fort jag går över det så måste jag ner igen , ALDRIG mer över 80kg. För då har jag ett normalt BMI.
Axel och Pontus är nere med resten av grabbarna på någon sportbar å tittar på fotboll. Matsan hade knäppt ett kort och lagt upp på facebook , men jag vet inte hur han höll kameran eller om dom sitter på väggen när det togs. Men fina är dom iaf.

fredag 19 april 2013

Viggo

 Så här skriver Jenny om gårdagen. Vad han ska vara med om mycket otäckt, lilla lilla prinskorv.
 
Andas äntligen ut efter en helvetesdag. Viggo ramlade hemma från fåtöljen. Han blev ju lessen såklart och hade hjälmen som alltid på sig, men kort efter var allt som vanligt och han skojade och åt lunch och allt var bra. Sen sov han i vagnen. Jag fick en ingivelse och gick och kollade till honom. Då var det lite konstigt ljud från vagnen och den rörde sig lite. kollade ner i vagnen och då låg han och skummade ur munnen och hade kramper på höger sida. Jag ringde 112 direkt och 2 ambulanser kom. Han fick medicin mot kramperna, men han var inte kontaktbar och när kramperna som höll på nästan 1 timme slutat kunde han inte röra höger sida. Jag trodde han skulle dö eller att han fått en rejäl hjärnskada. På sjukhuset tog de CT och allt såg bra ut. Ingen svullnad el blödning el nåt. Även neurokirurgerna i Umeå kopplades in. De tror att han kan fått en kramp pga sin gamla skada som blev lite retad nu. Han kunde inte röra höger arm först men den har började komma igen efter några timmar och vid 20:30 ikväll hade han återfått all rörlighet. Fy vad läskigt det var!!! Jag var minst sagt hysterisk.
Nu är han sitt vanliga jag igen och är en riktigt glad gopojke. vi fick flytta upp från IVA vid 21 och blir kvar på 44:an till i morgon. De ska göra ett EEG på han sen också. En gång ingen gång säger dem. Vi hoppas på det.
Tackar alla högre makter att det gick så bra idag trots allt! Vår kämpe Viggo!! ♥ Vad han ska få vara med om...

torsdag 18 april 2013

Feber.

I går var ju första dagen jag jobbade efter semestern, å då fick jag så ont i halsen men jag härdade ut hela dagen ändå, men sedan när jag kom hem slog febern till och jag blev helt däckad, hela natten har jag haft feberfrossa och mått pyton, och vid fyra tiden började jag på att svettas som en galning så jag tänkte att nu är det på väg att försvinna , men jag hade fortfarande över 38.3 grader i morse, så det blev hemma dag idag.
Känns så himla tokigt när man har varit hemma på semester å börja med att bli sjuk. Och i morgon ska vi ju flytta till våra nya platser , så jag hoppas verkligen att jag kan gå i morgon. Dessutom har vi ju Diser träff denna helg , å jag vill inte missa den. Men vad göra????? Gilla läget , finns nog inte så mycket mera. Men det kryper i hela kroppen på mig.
I morse var det iaf 10 dagar precis sedan jag började med Fitnessfighten , och jag har gått ner 2,6kg minskad 7,5cm runt midjan och 1cm runt ben å armar. Så det får man ju verkligen vara nöjd med.
Nu är jag nära mitt mål å jag ska klara av det, dessutom så är det mellan dag 10-20 som det ska hända mest säger dom som kan. 1/3del avklarad , lätt som en plätt. Fast nu kan jag ju inte träna på några dagar, men jag håller kosten ändå.

lördag 13 april 2013

fredag 12 april 2013

5.

Fem dagars träning avklarad å det känns hur bra som helst, blir bara piggare å piggare å jag känner att kroppen svarar bra på allt. Nu kan man börja utmana sig själv varje dag att klara av mer å mer.
Jag ska väga mig i morgon då det gått 5dagar precis , och jag tror att jag gått ner runt 2kg. Vilket betyder att jag förlorar ca 400gram per dag. Själva kosten är det inga konstigheter med alls, äter å blir mätt. Har inte varit hungrig en enda gång. Det som kommer att kännas lite jobbigt är nu på helgen när man vill äta godis. Men jag ska spara mig till nästa helg när jag ska träffa DISER brudarna. För då lär det nog bli både vin, god mat och godis.
Om ni är nyfiken på vad jag sysslar med så kan ni titta på denna länk http://worldofshape.com/

Just nu stack Pontus och Axel å spelade tennis med grabbarna. Felix sover och jag gör ingenting alls för ovanlighetens skull. Ganska skönt när det är lite lugn å ro. Är lite sugen på att jogga lite. Får se sedan om jag få tid.
I morgon är det brottnings matcher för Axel i Matfors, sööötproppen. Det enda problemet är att han är så rädd att göra illa andra så han är så försiktig hela tiden. Han kan alla tekninker å styrkan saknas ju verkligen inte. Litet handikapp för honom kan ju även vara att han inte är lika snabb i reaktionen som de lite äldre barnen , eftersom han är så stor å tung så måste han ju tävla mot dom som är i samma viktklass vilket inte är så många i hans ålder.


måndag 8 april 2013

1.

Nu är det bara 29dagar kvar nu är jag igång. Å det har gått toppen så här första dagen. Återstår att se om man kan gå i morgon eller om träningsvärken är olidlig. Men 0600 är det dax för nästa timmes träning. Tänk bara 29timmar till och jag kommer att vara i gång igen , så jag kanske kan springa till slut.

söndag 7 april 2013

oj vad tiden går.

Har ju haft semester torsdag å fredag, och hela nästa vecka kommer jag också att ha semester.
Å vi har redan hunnit med massvis här hemma.
Först så har vi rensat nere i källaren , det blev 2,5st hästfinka, vissa saker sålde vi å andra kastade vi.
Men vi fick iaf 1300kr för en massa skräp som bara har stått där nere i källaren å skrotat.
I går la vi in ekparkett i lillhallen å det blev jätte bra , så bra att vi nu blev tvungen att göra ordning resten också. Så idag har vi målat tak å väggar och element. I morgon ska vi lista å göra klart.
Ska även ringa till dom som lackade vårt golv, då det redan efter två år är helt kalt på vissa fläcka. Inte så kul, när det är helt nytt, att det sedan är lite fläckar här å där på väggarna med lack är inte heller så kul nu när de börja på att gulna å man inte får bort dem.
I morgon börjar fitnessfighten så jag har varit å storhandlat inför detta idag. Pontus å Anna ville också haka på. Så imorgon kl 0800 bär det av till det första träningspasset. Sedan är det bara 29kvar. Jag ska klara av detta , jag ska klara av detta, jag ska klara av detta..........
Det går så otroligt fort med Felix just nu, han pratar hela tiden och fler å fler ord kommer eftersom. Han fattar mer å mer när man pratar med honom och frågar saker. Men precis som Agnes så kan han allt själv. Men dom är väldigt olika Axel å Felix då F älskar allt som har med musik att göra å går hela dagarna å diggar å letar allt som går att spela på. Sedan är han helt galet bra med alla olika sorters bollar å en av favvisarna är att spela bandy.  Djur är även väldigt kul med djur, som han kryper omkring med.

måndag 1 april 2013

mina söta små prinsar i dag


Guuud en sån dag.

I dag har vi verkligen myst om man nu törs säga så, myyyst alltså. Man är ju ganska less på det ordet då  alla bara myser överallt. Men idag finns inget annat ord som stämmer in så bra.
Vi blev nog säkert över 20pers på Södras pulkbacke, en massa sol , pulka å korvgrillning blev det i flera timmar höll vi på. Så nu är vi härligt röda i ansiktena.
När vi kom hem fick vi för första gången vara barnvakt själva, åt William , å han var så snäll hela tiden å gnällde inte en gång, gofisen. Nu längtar vi tills nästa gång vi får ha honom.
Fast det är bara Pontus han skrattar åt själv får jag max ett leende. Å vad stor man tycker Felix är nu helt plötsligt. Nu är det hockey och vi ska väl börja med middagen snart.

Måndagmorgon.

I gårkväll hade Felix jättekul med Loui å lekte hela kvällen med henne, så idag är han helt slut å trött.
Själv har jag hållit på att rensa i källaren å det är nu bara att bära ut allt , tror att det kommer att gå ganska fort. Det ända böket är ju att bära upp det för källartrappen men som tur är så ska Anna hjälpa oss med det och mormorfar ska vara barnvakt åt pojkarna , så det lär nog gå bra ändå.
Har inte hört ett ljud ifrån barnen sedan dom for till Gåltjärn. Vi får se när de dyker upp.
I dag ska vi upp på Södra å grilla med alla vänner, det är Petri som dragit ihop alla. Bra tycker jag för vi brukar ha så kul när vi träffas allihopa.
Sedan skulle Kicki med fam. å hälsar på oss, dom ville gratta Felix.
I morgon är det arbetsdag igen, men det gör ingenting för mig för jag jobbar bara 1,5dagar sedan går jag på semester i 13dagar igen. Får se vad vi hittar på då.
Och den 8april ska jag gå med i Fitnessfigheten med mina arbetskamrater huvvaligen vad det kommer att bli jobbigt men kul också. Ska ta lite före å efter bilder. Har som mål att gå ner 5kg på 30dagar och forma lite muskler. Så man blir en puma till sommaren och slipper stå i vassen.