måndag 25 februari 2013

värk, ont å stelt.

Har haft ont nu i några dagar, inte så kul. Men jag har upptäckt att så fort det blir fullmåne får jag ont i kroppen. Som tur är så är det så kul på jobbet att dagarna bara flyger förbi. Närmar mig långsamt men säkert slutet på min utbildning, å numera sitter jag hela dagarna i telefonen fast med handledare som sitter å lyssnar på det vi säger, å så rycker hon bara in om jag säger fel. Å det går bra , hittills har jag inte gjort bort mig iaf. Hon ska sitta med mig hela veckan ut. Så förhoppningsvis så blir jag fri na nästa måndag.

söndag 24 februari 2013

Snögubbar.

Vilket härligt väder, jag å små pojkarna har gjort snögubbar, å fler ska det bli tydligen.
Dessutom har vi gjort om i hallen och bytt platser på spegeln å pojkarnas hängare, åååå.... det blev mycket luftigare å finare i hallen nu. Nu måste vi bara byta ut ytterdörren, då hela huset håller på att rasa ihop varje gång vi smäller igen dörren. Men nu säger maken att vi kan byta ut den när vi byter fönster , så så enkelt var det.
Veckan som kommer.

Måndag : Brottning , Anette kommer hit.
Tisdag : Tanja å jag långprommis.
Onsdag : Brottning.
Torsdag : Axel å Pontus ska på konsert å senare på kvällen ska vi å grannarna på Skratta med hela käften på Railway station.
Fredag : AW med jobbet på södra , vi ska bowla , och som av en slump så ska Tanja dit med sitt jobb också.
Lördag och Söndag : skoj med hela familjen.
Och om orken faller på så kanske vi börjar med lilltoan.

Just nu är livet enkelt å härligt att leva.

lördag 23 februari 2013

idag.

Vakna , städa, stan, tv, snart sova.
Men till veckan då händer massor, tjohoooo.....

torsdag 21 februari 2013

Värmer ett mammahjärta.


Fick denna låt skickad till mig ifrån Agnes, å jag blev så in i bänken glad. Tack så otroligt mycket för den. Lyssna å njut alla mammor.....

onsdag 20 februari 2013

Brottarbrallan.

Axel har ju fått brottartrikåer, å dem bor han numera i. Träningen gick bra idag, och i slutet av mars är det dax för match igen för Axel i Matfors, spännande värre.
Felix vill numera bara äta själv å blir förbannad om man matar honom, Pontus berättade att han hade ätit en hel pankis själv med gaffel idag.
På jobbet går det bra, men det är tufft att lära så mycket hela tiden, 6veckor har nu gått å snart är jag nog så pass bra att jag kan börja svara i telefonen lite grann. Men tydligen kommer det att ta flera år till innan jag kan mycket. Å allt kommer jag tydligen aldrig att lära mig.
Hon som började med mig nu , ska sluta om ett par veckor , så nu kommer vi att bli en kort igen. Men det blir ju spännande med en ny i gruppen.

söndag 17 februari 2013

Nisse , tomten å jag.

Här om dagen var killarna på kulturmagasinet, å då var det ett barn som sa till sin mamma -Mamma titta tomten.
hehehehehehe.....Pontus kunde inte hålla sig för skratt.

Prinsessan Isabella.


I går på skaten.

Axel hänger med sin fina fina vän Matsan.

Vad ska det bli av den ungen.

Vår älskade lilla lilla prins, är så otroligt duktig på allt. Numera vid 10månaders ålder går han hela tiden. Han äter med sked eller gaffel. Och borstar alla sina 4tänder själv också. Han klättrar upp å ner i soffan helt själv, vet hur allt ska vara å vet vad han får göra å inte även om han är lite busig ibland.
Han är nästan jämt glad å det är väldigt sällan som han gnäller eller grinar. Han är helt enkelt världens underbaraste unge. Å maken till tidig har jag då aldrig varit med om å då är ju ändå detta mitt 5barn som jag är med att uppfostra.
Jag är så jävla lyckligt lottad som har alla mina barn. Att jag sedan har en make som fortfarande gör mig knäsvag när han kysser mig är ju helt underbart. LIVET LEKER.

Denna helg har varit skön , men det har varit mycket saker , skulle vara skönt att inte ha någonting inplanerat alls en helg. Bara göra det vi vill.
Men nästa projekt här inne blir nog lilltoan som ska tapetseras å handfat som ska bytas. vi får se när vi orkar göra det. Sedan ska vi ju byta fönster om några veckor, ska bli så spännande tror att det kommer bli hur fint som helst.

torsdag 14 februari 2013

Duktiga dotter.


---------------------------

Duktig dotter man har, är sååå stolt över henne. Men jag visste redan innan att hon var duktig på att klippa å färga. Men det är ju jättekul att hon får beröm för sitt jobb då både kunden och en frisör från lóreal sa att dom var helnöjd. Hon hade tydligen gjort färgningen galet bra då det är mörkt i botten å ljusare å ljusare som hon sedan lagt rött i . Ombre tror jag att det heter. Frisörens egna ord var att hon var sjukt duktig på att färga. Kul kul.

Mannen med stort M

I dag firar Pontus å jag 7år.  Och oj vilka 7bra år det varit, å vad mycket jag/vi/han fått uppleva.
Det firade vi med att köra 8min gokart , vilket var jättekul o jobbigare än vad man kan tro.
Så klart körde Pontus mycket bättre än mig , men vad gör väl det en sådan här dag.
Efter det så åt vi tre-rätters middag på Curryhouse , vilket blev en succe för oss båda.
Tack mormor å morfar för  barnvaktet , ni är guld värda. Utan er blev det inte många gånger vi kunde gå på date med varandra. Å det behöver man verkligen , jag tycker att det är så kul att gå ut själv med Pontus för vi har alltid så mycket och spännande att prata om , undra om P någonsin kommer att sluta förvåna mig.

I morgon är det fredag å både jag å Pontus längtar till helgen, i morgon ska vi kramas i soffan.
På lördag är det tävling först , snowboard, skateboard och surfen på himlabadet. Det blir spännande att titta på. Sedan på kvällen ska Pontus på middag med alla grabbarna å vi andra är bjuden till Alnö å bror på middag.

Glömde att berätta att Axel tappade sin första tand igår, eller rättare sagt hans brottartränare drog ut den på honom, hahahahaha.....jag skulle vilja ha sett Axels min när han gjorde det. Han hade nog inte förväntat sig att han skulle göra det.
Och i morgon ska Axel till tandis, jag tror att dom ska plasta in hans 6års tänder.

måndag 11 februari 2013

Ulf jag å Anna.


förberedelser inför galan.


travgalan 2013

När vi var på travgalan så hade jag sådan tur att jag kände fotografen så vi fick några fina bilder, det var ju egentligen bara vinnarna som blev fotograferad , buketten å tavlan snodde vi åt oss under tagningen.  Tack snälla Stefan.


tisdag 5 februari 2013

6års.

I morgon kommer dom hit för att titta på våra fönster å ge en offert. Ska bli spännande.
 Sedan har pappa lovat att hjälpa oss att ta bort ett par väggar i hallen, så vi slipper slussen innanför dörren. Och så ska vi lägga ekparkett där med. Blev så sugen när jag såg mappas nya golv i hallen å köket.
Anna blir bättre å bättre för varje dag, idag åt hon hyffsat bra. Men hon sover mycket än. Hade tänkt ta ut henne idag på en liten prommis på 5min , men det är ju sådan skitväder så vi väntar en dag till.

Vi ska även på 6års möte på skolan i morgon , ja tänk vad fort det har gått snart börjar Axel skolan.
Så det blir nog ingen brottning i morgon eller så får vi dela på oss , hur nu det ska gå till med bara en bil.

Ååååå... vad jag längtar tills på lördag å Travgalan , hoppas bara att mamma hinner bli frisk eller rättare sagt så frisk det går för att vara henne. Håller både tummar å tår.

Jobbet går som en dans , mer å mer faller på plats, dessutom så fick vi reda på att vi ska få en hel till grupp på 15pers. till Familj å bidrag. Ska bli skönt då vi inte alls hinner med oss med det vi ska.
Dessutom så jobbar alla övertid varje vecka nu på 8timmar. Så folk börjar på att bli lite trötta just nu, för trots att dom jobbar mera så växer bara berget hela tiden. Längtar tills också kan börja bidra helt å hållet.  Det som är kul när det är så här är att tiden går så fort på dagarna att man tom. glömmer sitt fika lite då å då.


måndag 4 februari 2013

Oj vad tiden går fort.

Anna har fått komma hem och blir bättre å bättre.  Måste bara få säga att fyyyyy faaan vilken tåligt ungen jag har. Med tanke på att hon hade en sänka på närmare 200, när hon reste en hel dag ifrån Thailand hem till Sundsvall. Man fattar nog inte hur illa det var faktiskt , men ända sedan hon var liten har hon blivit tyst när hon är riktigt sjuk.
Så här står det i 1177.se om sänkan.

Normalt värde för snabbsänka, eller CRP, brukar vara mindre än ungefär 5-10. Vid vanliga förkylningar eller blåskatarrer är CRP normalt, det vill säga under 10. Vid bakteriella infektioner som gripit djupare in i vävnaderna brukar CRP vara kring 50 eller högre. Det är en glidande övergång från normalt till sjukligt. Värden på över 200 förekommer vid kraftiga inflammationer.

När vi åkte hem hade det sjunkit till 89 så då var det ju på kraftig nergång.

Axel var ju på brottartävling och fick en silvermedalj som ha går å sover med.
Det blir en ny tävling i mars i Matfors.

Felix går numera längre sträckor, så det börjar bli dax att köpa ett par skor till honom.

fredag 1 februari 2013

Bättre men inte bra.

Anna ligger kvar på sjukan , dom har konstaterat rosfeber och svininfluensa. Vi väntar på ytterligare svar på prover. Dom har en lite misstanke om det kan vara någonting mera hon har. Förhoppningsvis så har hon nått piken nu å att hon får komma hem i morgon. Om hennes skyhöga sänka är på väg ner vill säga. Men jag tycker att hon ser sååå mycket bättre ut idag än igår. Hon har dessutom fått medicin för rosfebern å Svinisen går inte att mediciner om man inte börjar inom 28timmar. Så nu ska hon bara härda ut. Hon har även fått flera påsar vätska å jag tror att det gjorde susen så hon orkar mera. Och har börjat äta lite smått igen. Mera prover ska tas i morgon. Men röntgen och malaria är redan gjorda å det var inget. Tackar guuudarna att det inte var värre än det är.

I morgon är det dax för Axel å brottas i Härnösand , synd att jag missar det. Men jag önskar att det kommer att gå superduperbra för honom.