torsdag 31 januari 2013

Ingen kul dag.

Anna är väldigt sjuk å ligger på sjukhuset.

onsdag 30 januari 2013

Nu är det nääära...Anna kommer kl 2155

Efter att ha haft svårt att sova i natt å bara tänkt på jobb, så var det skönt att komma dit i morse och helt plötsligt få en AHAAAaaa upplevelse. Tänk att igår ville jag bara gråta när jag for hem, tänkte att detta kommer inte att gå å lära sig, känns som att om det kommer in någonting så åker någonting ut.
Men jag blev så glad när en av mina lärare sa till mig att hon inte hade haft någon som lärt sig så fort.
Å idag när jag skulle handlägga  , så skulle min andra lärare granska mina ärenden innan jag får sända iväg ärendena. Å jag gjorde 4st på 1,5h innan jag bad henne titta på dem. Då häpnade hon å sa att ingen hade gjort sitt första ärende så snabbt, och att de flesta brukar ta på sig en hel dag för att göra sitt första ärende. Då hade jag gjort 4 å alla var kompletta. Snacka om att jag blev glad å helt plötsligt så är oron väck igen. Jag var ju lite orolig att jag hade mjuknat i hjärnan när jag varit hemma så länge.

Axel å en kille till är nu invägda  å anmälda till brottar tävlingen i Härnösand på lördag.

tisdag 29 januari 2013

Roliga saker.

Känner att jag inte riktigt hinner med mig på allt jag vill göra å borde göra. Dagarna bara flyger iväg å det är på tog för få timmar på dygnet. Känns som man inte gör någonting här hemma , å på helgerna när man kan hinna med lite då är det så mycket annat roligt som ska göras.
Hela denna å förra helg gjorde jag ju bara kula saker, å nästa helg blir lika å helgen därpå.
Jag är lyckligt lottad som har detta problem , men det är dock ett problem.

måndag 28 januari 2013

Uno Bruno Brottar bralla.

En helt vanlig dag på jobbet , å nu är jag halvvägs i utbildningen. Men just nu är det kaos i huvudet , känns som jag inte får in mera nu. Men tydligen ska det gå. I dag var det riktigt kul faktiskt då jag för första gången fick handlägga ett ärende på familj å bidrag.
Axel har varit på träning och på lördag ska han få brottas sin första match , och det uppe i Härnösand , oh hhhh....vad pirrigt det känns.
Felix har även lärt sig att klättra upp i soffan också, han bara utvecklas hela tiden å hittar på egna lösningar på allt, han är både klok å tidig med allt.

söndag 27 januari 2013

Lördagsäventyr.

I går hade vi så jävla kul hela dagen , först var Tanja å jag  på lunch på stan med killarna det blev en låååång lunch på ca 2timmar , mycket skratt å bus. Senare på kvällen blev jag ju bjuden på middag av Ulf, å den började på Dolcetta med gott vin å en Italiensk förrätt, efter det blev det Invito där champagne flödade , en kalvytterfile till middag och en suuupergod efterrätt , vin , shots å en massa goda drinkar. Jätteroliga människor som jag aldrig mött förut , men som jag def. kommer att träffa igen. Plus alla andra fina vänner som var där. Nä det var en kväll att minnas.
Tanja sov här inatt å det blev att vi muffade skrov till lunch idag innan Pontus kom hem. Nu är Alex här och ska sova här inatt.
Felix har fått en till tand.
Nu är det en rolig vecka på jobbet igen , med en massa korvstoppning. Men spännande.
På fredag är det AW med jobbet. Och på lördag ska vi till Emma å Jon.
Men det bästa på hela nästa vecka är nog att Anna kommer hem igen. Lääängtar så.

fredag 25 januari 2013

Äre Åre...

I dag blev det kort dag på jobbet då Pontus åkte till Åre igår.

 Morfar var barnis, kan ni tänka er att jag har världens cooolaste pappa som är 70år å ställer upp på att vara barnvakt åt en 10månaders baby å en 5åring, helt själv. Han bara kommer hit å ingenting är jobbigt eller bekymmersamt.
Jag är sååå bortskämd av mina föräldrar , dom ställer upp hela tiden för mig, å jag njuter av det ända ut i tååååspetsarna  Precis som villkorslös kärlek, dom bara gör utan att begära någonting i gengäld, varken att jag ska vara tacksam eller arbeta tillbaka , dom bara ger av sig själva.
Det är sååå jag vill att mina barn ska få känna, att jag alltid kommer att finnas där oavsett när var å hur.
Ikväll ska vi äta gooodis å titta på film, Axel å jag.Å förut var vi på Bite Line å åt.
I morgon kommer Tanja och Olle hit på dagen, sedan är jag utbjuden av Ulf Rautila på födelsedagsmiddag , vart vet jag inte än. Men mormorfar kommer hit igen å är med barnen.
Söndagen bjuder på besök av Anette och så kommer Alex hit å sover över. Plus att maken kommer hem då.

onsdag 23 januari 2013

Journalister i all ära men......

I går var det på nyheterna om Försäkringskassan , visserligen hade journalisterna tagit del av fks egna siffror men dom talade bara om hälften av sanningen och utelämnade ett par ganska viktiga detaljer.
Dom sa iaf så här - försäkringskassans 140 000st återkrav på pengar, är till 50%  kassan själv som står för felutbetalningar. vilket är sant. Å det låter ju inge vidare , låter som vi endast gör fel hela dagarna och är helt urusel på vårt jobb. Att det dessutom är våra egna siffror gör ju att alla tror ju att det är helt galet med fk.
Det de inte sa är att vi gör dryga 45miljoner utbetalningar och om man delar upp det på varje anställd så är det 0,08% fel vi gör per år å anställd. Vilket är jättebra jobbat faktiskt. För vi är inte heller mer än människor å kan göra fel. Men det ville dom tydligen inte delge i nyheterna. Å självklart så jobbar vi på att försöka bättra oss hela tiden. Men så är det med siffror å statistiker det går alltid att vända dom hit å dit. Vi jobbar vidare.......

söndag 20 januari 2013

I dag, är imorgon, igår

I går hade vi ju suuupermysigt , men denna dag blev ännu bättre.
Efter att ha hämtat Axel så for vi på en loppis till , och jag hittade det jag var ute efter igår.
Fina kaffekoppar i olika färger å sorter , å när jag ändå var där så hittade jag en äkta persisk matta , som jag slog till på. Ser helt oanvänd ut ,länge har jag ju gått å velat haft precis en sådan matta. Min bror har en lika dan i hallen och har haft den där i 1000000år , men den ser lika bra ut nu som då.
Men man är ju ingen miljonär så jag har inte haft råd att lägga ut flera tusen på en dörrmatta.
Men nu gjorde jag det 500kr gick den på , dom pengarna tog jag ifrån mina födelsedagspresent pengar. Så jag får tacka alla , jag valde den istället för att göra en vaxning på mina privata delar.
Men resten av pengarna kommer att gå till massage mm mm. som dom var till för.

På eftermiddagen var det dax för mor å dottermys. Agnes å jag gick på Blåkina , solade, å avslutade med en bio. Å jag kan bara säga att jag måste ha världens roligaste dotter då vi skrattade nästan hela kvällen. Hon är bara helt galen. Jag sitter fortfarande med ett stort flin på läpparna.
Killarna var hemma å beställde hem Pizza å det passar ju toppen då jag inte är så förtjust i det.
Sedan fick Axel ett par cooola lampor som man sätter på hälarna på skona när man ska vara ute när det är mörkt, han blev helnöjd å var visst ute å sprang en låång stund bara för att han tyckte att det var så häftigt.

Nu ska maken å jag lägga oss i soffan å kramas till En Pilgrims död.
I morgon är det en ny vecka med nya utmaningar, ska försöka att få ledigt v11 för då vill maken att vi åker till fjälls med Fam Rydlunds , å jag har verkligen ingenting emot det.Så nu håller jag tummarna att det går.  


Detta är inte min matta men jag hittar inte exakt samma som jag har någonstans då alla ser olika ut.

lördag 19 januari 2013

skynda fynda.

I dag har vi fyndat må ni tro, men först var vi på Knaust på frulle, jättemysigt vi kom dit när det var mörkt ute å gick hem när det blivit ljust. Men vi tyckte inte att det var så bra som det brukar vara så jag klagade å visade dem varför jag inte var nöjd. Å tydligen var det bra tyckte dom för som tack fick jag 200kr på Bichops å så höll dom med mig om att det inte var så bra. Så det blev en väldans billig lyxfrulle för oss.
Sedan for vi med Axel till Alex , Axel ska sova där inatt, ska bli spännande då Axel aldrig (förutom hos släkten) har sovit över hon en kompis.
Å när vi ändå var ute å åkte for vi på Fyndlagret å där fyndade jag stooort , 23st delar i min service Gustaf. Först skulle dom ha 750kr men jag prutade ner det till 500kr dvs vad en tallrik skulle kosta i affären. Nu blev det ca 20kr tallriken. Så nu tänker vi ha det till vardags porslin , lyyyyxigt värre.
Dessutom så hittade jag 12st glas som jag har letat å då kostade dom bara 5kr / st istället för 50kr/st som på affären.
Å dagen är ju inte slut än , för ikväll ska vi ut med Lasslo och Petter, på middag. Jag tänkte hålla mig hemma ikväll men Pontus övertalade mig å hänka så nu ska Felix å jag med, men bara på middag sedan går vi hem igen.

torsdag 17 januari 2013

ingen rolig vecka.

I går var jag hela kvällen hos Kicki då hennes pappa har dött. Jag har ju aldrig träffat Stig, å ändå så måste jag säga att jag kommer att vara honom evigt tacksam att han gav mig den finaste lilla Kristina i världen, För även om han inte gjorde många rätt här i livet så gjorde han just henne helt perfekt.

Sedan har vi fått reda på att Axel har klass 2 allergi mot hästar , så vi måste in å träffa en läkare igen som ger honom den rätta medicinen och så ville dom ev. göra lite flera tester. Jag vet inte så mycket mera då jag satt på jobbet när barnmorskan ringde, å kunde inte prata just då.

Anna har det bra, å på söndag ska Agnes å jag göra någonting bara hon å jag.
I morgon blir det fredagsmys å på lördag har maken bjudit ut mig på frulle på Knaust, mysigt värre.

Nu ska jag vila min hjärna innan morgondagens korvstoppning. Fast idag kändes det faktiskt helt okej å jag tror att jag kommer att fixa detta till slut. Men guuudarna ska veta att det är nog det svåraste yrke jag haft. Å det pirrar fortfarande. Dessutom så har det varit en hel del tråkiga samtal just nu så vi ska få en självmords utbildning nu, så vi vet hur vi ska hantera dessa samtal å mail. Men det som kanske är jobbigast är ju att vi själva måste försöka avgöra hur allvarligt läget är. Å det är inte det lättaste när man sitter i telefonen å aldrig ens har sett personen i fråga. Men det är väl bättre att larma en gång för mycket än en gång för lite antar jag.

måndag 14 januari 2013

I dag är det Felix dag.

Älskade lilla pojke du fyller mitt hjärta med kärlek, det är du som gör familjen hel.

söndag 13 januari 2013

Söndag

Efter att vi städat i tre dagar , då all jul skulle ut så har vi idag bara tagit det lugnt. Vi for en sväng till Petter å  Sussan, å fikade. Men annars så har vi bara varit hemma. Anna sticker ju till Thailand i morgon , å vi är inte ett dugg avis. Att hon dessutom blev bjuden som vanligt är ju inte heller någonting att vara avis på. Näää uch tänk all dess sand å vad hon ska svettas, å vilken jobbig flygresa näää jag ser ingenting roligt med att åka dit. Hrmf......................
Thailand Krabi

l
Sa jag att hon ska vara där i 2veckor??????

lördag 12 januari 2013

torsdag 10 januari 2013

Sandra skriver så här.

Hittade åt sällskapsspelet Othello härom dagen. Vilka minnen som ploppade upp! Othello är Gårdtjärn för mig. Gårdtjärn är Othello, stallet, travträning, damklubben, plättårta, kortspelet kasino, pakethållare till kovland, björn-bus och Viktoria-häng. och framförallt en massa massa mys! Varma minnen... ❤
Gilla · · · Visa vänskapssida
  • Viktoria Walterstad hahahahaha.... men ååå vad du är gullig. Vi måste bara ta tag i å träffas, kan ni inte komma ner hit till sommaren , så får vi visa vår fina sommarstad?
  • Sandra Molund Det SKA vi! Jag har ju två tremänningar där som jag aldrig träffat. Skamligt! Kan du inte hälsa mamsen och pappsen från mig! De måste jag också se till att träffa?
     
    Tänk vad olika man kommer ihåg saker, jag minns inte alls dessa saker, jag minns bara den goa underbara  och smarta ungen som jag var så stolt över och som var den roligaste lilla prutt jag visste.

onsdag 9 januari 2013

Jobbar vidare.

Hinner inte skriva så mycket just , är mycket på jobbet å när jag kommer hem är det fullt upp. Är helt slut i kolan , det är korvstoppning på hög nivå å jag försöker bara att inte få stop i köttkvarnen.
I morgon är det partimöte å på fredag middag hos Jon å Emma å lilla lilla Tovatuss.
Sedan ska vi städa ut julen till helgen å det lär ju ta sin lilla tid.

måndag 7 januari 2013

Första arbetsdagen på länge.

Å det gick så bra å var så kul att träffa alla igen, fast mycket hinner hända på ett år å många hade slutat , några var på väg och många har bytt grupper, min forna grupp finns inte ens kvar.
Jag hamnade i en bra 4väppnling så jag tror att detta kommer att bli toppenbra, fast det kommer att bli 6 tuffa veckor med utbildning då denna försäkringsförmån är betydligt mera svårare att utreda å tar  längre tid än föräldraförsäkringarna. Men det är alltid kul att få utvecklas.

Axel var så rolig idag , å han ger en små små minnen som glädjer å värmer ett mammahjärta.
I dag har han ju varit å tagit prover för att se hans allergi , så dom tog ju ett rör med blod av honom å han sade inte ett knyst utan var så duktig dessutom fick han en piggelin för att han var så duktig.
Men i alla fall så sa han så här i bilen.
- Mamma..... det var inge läskigt alls att se blod , så nu  kan ju jag se skräckfilmer för jag är inte rädd för blod. hehehehehe....
Sedan var vi på brottningen idag för första gången efter jullovet, å alla tuffa killar springer å tuppar sig på uppvärmningen så även Axel men när han springer förbi mig så ger han mig en slängpuss å en flirt.  Jäkla goooounge , man blir ju bara helt varm i hjärtat.  Det är ju dessa små ögonblick man ska minnas å ta med sig.

I kväll ska jag gå å lägga mig tidigt igen då jag måste upp tidigt så jag hinner med allt , man har ju liksom inga rutiner längre , så jag vill inte stressa utan hinna med allt med barnen å lämning på dagis innan jag ska vara på jobbet kl 08 

söndag 6 januari 2013

Dagen innan

Denna föräldraledighet avslutas med den riktigt goood middag, fårfiol å gratäng hos Jonas å Joanna .  Sedan ska jag sova så jag är piggelin i morgon, känns lite pirrigt , 0900 ska jag infinna mig på jobbet.
I morgon ska Axel på allergiutredning ska bli skönt å få veta mot vad å hur mycket han reagerar på saker.  Vi hoppas att det bara är för hästar å att det bara var tillfälligt i somras. Håll tummarna.

lördag 5 januari 2013

Noomi 4år.

Så här fin var tårtan som vi mumsade i oss idag, å den var suuupergod dessutom, ingen snabbtårta , utan allt var gjort ifrån grunden.

fredag 4 januari 2013

Agnes mitt älskade barn.


Sååå fin bild.


Sista dagen.

I dag är det sista dagen som husa för mig, å Pontus tar över hus å hem. ÅÅååååå.... det ska bli såååå skönt att få träffa lite folk igen. 
I dag har vi fyndat lite igen Pontus köpte en ny jacka å brottarskor till Axel för 200kr. Sedan köpte vi lite leksaker till kanonpriser, är såå skönt att ha lite leksaker här hemma som man bara tar ifrån när man ska på kalas mm. Brukar ha ett litet förråd med presenter men nu efter jul har det sinat så det är helt tomt i skåpet. Men nu är det fullt igen iaf på leksaker.
I morgon bär det av till Alnö på 4års kalas till Noomi, brukar vara värsta fikat dom bjuder på så det ska bli både trevligt å gott i gott.
Axel köpte Skylander 2 för sina julklappspengar idag , ååå han är sååå lycklig, Tack mormor å morfar.

onsdag 2 januari 2013

fynda

Oj vad jag har fyndat idag, var en sväng på Rusta där dom hade 75% rabatt på alla julsaker, fick ihop två överfulla kassar för 300kr. Tänk att jag älskar julsaker å kan bara inte låta bli, som tur är så har vi så stort hus att än får det plats med en massa fler tomtar å annat myspys. Varje år när det är rea brukar jag handla å det är så roligt när nästa jul kommer för då har man glömt bort dessa saker eftersom man inte ens har hunnit att packa upp dem innan man plockade undan dem.
Sedan var jag på Toy´s rús å handlade till Noomi som ska ha kalas på lördag.
Axel har varit med Leo (grannpojken) hela dagen å är helt slut nu, så han fick hoppa i säng på en gång.

tisdag 1 januari 2013

Felix är ingen vanlig Felix

I dag har han tagit rekord med att gå 5steg, sedan har det visat sig att han kan både trä på ringarna på pinnen å vet vilken som ska vara sist , och sedan kan han även plocka i klossar i sin plocklåda å genom hålen. Känns som han är ljusår före de andra av mina barn å ändå har de varit tidiga eller normala. Nu är Pontus å jobbar en sväng , sedan är det bara tre dagar kvar för honom, själv ser jag verkligen fram emot att få börja jobba igen å få ett eget liv. Inte bara det liv som finns mellan dessa fyra väggar.

julpynt.

I dag tänkte jag att vi skulle hjälpas åt å städa ut julen , innan jag börjar jobba igen så det var gjort , men jag blev nedröstad , då Pontus tycker att det är så mysigt att han vill ha kvar det så länge som möjligt och Axel tycker att julgranen är den finaste han sett så han vill ha kvar den. Så så blev det med det. Får väl vara kvar då till 20:de knut.
Så nu blir det en slappar dag istället, Rasmus och Ossian ska komma hit å ev, fam. Sjöholm. Så det lär väl bli fullt upp ändå.
En annan rolig sak jag har att se fram emot är ju travgalan , pappa är ju nominerad i år igen , men jag tror ju knappast att han vinner två år irad men kul är det ju att han är med igen.
Jag å min fina vän Bertil Ytterbom ska gå tillsammans , åååå det ska bli sååå kul då jag allt för sällan är tillsammans med honom numera.
Jag känner när jag är där uppe i Östanskär att jag längtar tillbaka dit, man får lixom frid i själen där.
Bertil har ju en lite speciell plats i mitt hjärta , men det finns ändå ingen som är som min pappa för han är bäst , å jag älskar honom så mycket å är så tacksam för allt han lärt mig.
Min pappa har lärt mig alla värderingar om rätt å fel, och solidaritet. Han är ödmjuk, snäll å hjälpsam , finns där när det behövs å förväntar sig aldrig någonting i gengäld. Han har ett stort hjärta å dömer ingen oavsett färg , ras eller bakgrund.
Jag säger som Axel brukar säga.
- Jag älskar dig pappa tills det blir stjärnstop.

Gott nytt år

Detta år händer det mycket , Axel ska börja på 6års, Pontus ska vara ledig hela året,  Anna tar studenten, Agnes fyller 18år, jag börjar jobba på min nya tjänst, Felix å William fyller sitt första år här i livet, och säker massa massa mera både roligt å sorgligt.
Jag hoppas iaf att detta året kommer att bli toppenbra för familjen Wilhelm/Walterstad och Svensson Svensson.