måndag 29 oktober 2012

Mår inte riktigt bra.

F
Felix tycker att det är väldans konstigt med snö.
A
Agnes kände sig lite deppad här om dagen, hon sa att hon hade sådan klåda i ansiktet.

fredag 26 oktober 2012

Magsjuka.

Sedan förra helgen har vi haft magsjuka i huset, först ut var Axel som spydde ner hela sängen å väggen å allt som låg i närheten , tog en hel dag att få bort allt, å sängmadrassen fick vi kasta. Så då fick han vara hemma hela denna vecka. Men han i sin tur smittade Felix som fick magsjuka 3dagar senare , men då kräks han tack å lov inte iaf, men jag ljuger inte om jag säger att han bajsade över 20gånger i går, han vart helt skinnflådd i baken stackar. Men idag är han lite bättre iaf.

I går hade jag mysdag med Agens vi var på Birsta å handlade klänning å blus till mig , då jag ska ut på lördag å jag hade absolut ingenting att ha på mig, när vi kom hem färgade hon mitt hår å gjorde Franska naglar på mig, Känns lyxigt med en frisörska i familjen. I morgon ska hon sätta in löshår på mig å styla mig, så se upp där ute på lördag för nu är jag i farten igen.

Var till vårdcentralen i går å fick bekräftat att jag har karpaltunnel i handleden, så nu har jag fått en skena som jag ska ha på mig i 4veckor , både dag å natt. Å vi håller verkligen tummarna över att jag blir bättre, för annars kanske det måste opereras, men det som var positivt var ju att det inte var ledgångsreumatism halelulja.......

Snart kommer maken hem å då ska jag fixa iordning mig för att gå på stan med Anneli ev. skulle vi ta ett glas vin med innan vi går hem.

torsdag 18 oktober 2012

Idag.

I dag blev det en prommis till Clas Ohlsson för inköp av glödlampor å skruvar, sedan hem å fixa lite.
På eftermiddagen hämtade vi Axel och for på tippen , och sedan till Alnöbadet för att träna lite på simningen, å det gick bara bra idag med. Grannfrun var med å lilla Tova ,( Felix söööta lilla flickvän.) I morgon blir det kyrkis på förmiddagen, sedan är jag sugen på att åka till skogs för att plocka lite enris å mossa till jul, innan det fryser. Men vi får se hur det går om vi orkar.

Anna å Axel skrattar å myser ikväll precis som i gamla tider när vi bodde i Kanada.  Anna har sminkat honom å han vart ganska nöjd.

onsdag 17 oktober 2012

Mara.

Så har vi varit på en brottat träning igen, å Axel har fått göra sin första mara, fattar inte att dessa små barn kan göra så avancerade saker, Axels ögon vart som tefat när tränarna visade maran för dem , det bara small i mattan. Dessutom så klarade han dubbelt så långt på röret i taket idag.



 Jag talade om för tränaren att jag tycker att det är så bra med att det är sådan pli på alla barnen där, då berättade tränaren för mig att de måste ha ordning o reda på träningen då de har många barn med adhd och att det var extra viktigt med ordning bara för det. Jag blev så glad när jag hörde det, att dom pratade om adhd som vilket handikapp som helst, och att dom har en hjälptränare som bara är till för att hålla ordning på dessa barn och ge dem stöd å beröm. Eller som han sa - vi måste vara så fyrkantig som möjligt då blir det bra å kul. Å vad snälla  unga människor som ställer upp gratis på sin fritid för detta. Det sista Axel gjorde innan vi gick ut genom dörren var att skrika till Erik - Vi syns på måndag igen. Ja..... både jag å Pontus håller tummarna att han kommer att vilja fortsätta med detta för vi är så nöjda.


I dag på vägen dit så lyssnade vi på radion å då pratade dom om burkor , å det första Axel säger då är att han fick flest med burkor på dagis idag....hrmf.....


Men det visade sig vara honungsburkar i Bamsespelet dom spelar på dagis. Lilla gubben.
Men jag är så glad att han lyssnar å  reflekterar över det han hör även om det blir lite fel ibland.
För efter lilla aktuellt igår så hade han lite olika funderingar över att flickor inte fick gå i skolan i andra länder å varför dom hade skjutit en flicka. Min lilla funderare.

Å regnet det bara öser ner ....la la la....

A
Agnes fixar i stallet medan vi andra sitter i bilen å tittar på, helt okej för oss.
F
Felix har redan listat ut hur man ska använda denna leksak. Å nu kryper han som bara den å fort går det spec. dit man inte vill att han ska krypa.
I kväll är det brottar träning igen för Axel å han längtar.

tisdag 16 oktober 2012

Grattis pappa å brollan.

Elaisa vann idag på travet, tjohoooo..... å på lördag startar Bell på v75 , spännande värre.
Själv har jag inte gjort mycket idag , städat , tvättat , handla , å röjt undan i källaren lite.
Pontus är i Östanskär i natt med jobbet, kul kul.
Så nu sitter jag här å tittar på lilla aktuellt med Axel, jag tycker att det är bra att han vill se det, själv var jag inte alls intresserad av nyheter i åldern.

måndag 15 oktober 2012

Uno Bruno Bråttarbralla...

a
Axel var på sin första brottarträning idag. Å så här nöjd var han efter träningen.
s
Pontus å jag blev trötta bara av att titta på träningen för det var inte direkt något lätt pass dom fick köra. Han lär nog somna ovaggad ikväll. Dessutom så var det ordning å reda som gällde inge prat eller flams då var det bara att lämna mattan. Axel är ju stark som en oxe å klarade redan första träningen de flesta övningar. Och han saknar inte heller kondis som tur är.
På onsdag är det en ny träning och man får prova 3gånger innan bestämmer sig.

söndag 14 oktober 2012

Skrattfest i dagarna två.

D
Det var länge sedan jag skrattade så mycket under en så kort tid, det vart inte många minuter utan att man skrattade. Jag har varit i Falun hos Anna (en Disertjej)
Det var Anna som hade fixat hela helgen åt oss å den blev perfekt.
H
Här väntar vi på hissen upp ur Falugruvan vi var nere på ett djup på 67m men gruvan var 450m djup.
I
I natt drog Anna fram sina peruker å jag lovar att inte en trosa var torr då vi skrattade tills vi kissade på oss hela bunten.
V
Vissa av oss var ju snyggare än andra. 
N
Nere i gruvan var det hur häftigt som helt , men lite läskigt också, verkligen värt ett besök.
F
Finaste Jenny.
F
Falun var ju en jättemysig stad, här är vi på väg till gruvan , snyggingen Anneli.
E
Ett besök på Annas jobb , Stadsteatern , å hon visade runt oss  , å vad kul det var att få se bakom kulisserna å hennes loge. Hon hade även ordnat mantrayoga vilket var en helt ny upplevelse för alla, men som faktiskt var jättehärlig å skön, även ganska känslosam då flera började gråta innan det var klart, själv kände jag en lycka å frid.
Vi åt gott å mådde gott, längtar redan till nästa träff.
Och är så tacksam att jag har så många fina vänner runt mig ( inte bara Diservänner) som gör mitt liv underbart att leva.


fredag 12 oktober 2012

Marrrrrrodören

I dag så reste sig Felix själv från liggande till stående ställning dessutom så kunde han förflytta sig sidledes i sängen. 6månader gammal.

torsdag 11 oktober 2012

Emma å Jon

Jag var med å tippade när Emma å Jon skulle få sin baby å jag fick rätt på dagen, den 9 fick dom denna söta lilla stora flicka på dryga 4kg å 54cm lång. Har inte hunnit att prata med dem än men det ska bli spännande att få höra deras resa på förlossningen.

Duplolego.

Killarna leker med lego ,plockade fram en låda som Axel hade när han var liten å det är så bra med Duplolegot för då slipper man vara rädd att Felix stoppar i munnen och så kan han också vara med å leka. Det var faktiskt Axel som sa att vi skulle ta fram duplon , han har ju liksom tagit på sig rollen som säkerhetsansvarig för Felix å håller kollen jämt om Felix kan stoppa i munnen eller göra sig illa. Å han har verkligen kollen på Felix , för i lådan låg det en liten liten pärla bland allt lego , å så klart hittade Axel den på nolltid å tog bort den.
Fast igår var det Axel som höll på att skada sig då han bet i ett glas så det gick sönder i munnen på honom, så nu har vi kastat alla de glasen så att det inte kan upprepas.

I kväll ska vi iväg å titta på en ny diskmaskin då den gamla är trasig, sedan blir det att packa då jag åker till Falun i morgon, tjohoooo....vad det ska bli kul. Fast Axel längtar lika mycket som mig att jag åker för tydligen så ska killarna äta chips , poppisar  å dricka dricka i helgen å bara mysa.

onsdag 10 oktober 2012

Böcker.

Ikväll var jag ju på stadshuset å deckarfestival , ååååå oooooo.... så bra det var. 3.5timme kändes som det var minuter. Detta måste jag göra om flera gånger.
Dessutom fick jag prata med alla författare vilket var skojjjj. Alla var jätte bra att prata om sig själva å sina böcker , men Maj stal nog hela föreställningen med sitt ungdomliga språk i denna gamla  gamla kropp. Något som var roligt att få höra av alla var när dom förklarade hur dom tänkte när dom skrev å hur dom fick tag på alla karaktärer. Alla 6 hade olika taktik. Men klurigast är det nog för Viveca Sten som inte själv vet vilken mördaren är fören sista sidan på senaste boken. Hon skulle skjuta den kritiker som kunde räkna ut efter hundra sidor vilken mördaren var hehehehehe.....
Jag hade verkligen velat ha med min pappa å svärmor på denna tillställning, tror att ni hade uppskattat detta.

Var även till läkaren idag å fick konstaterat att jag har artros i fingrarna men inte i handlederna , förhoppningsvis så är det bara överansträngning i dem men för säkerhets skull så tog han tester ifall att det är reumatism. Men det som var bra med att det var artros är ju att värken kommer att avta ju stelare jag blir, så förhoppningsvis har det värkt klart snart. Foglossningen är det bara att vänta ut.
Felix flirtade med alla i väntrummet å pratade högt å tydligt med alla. Ingen blev glömd å svarade dom inte så fortsatte han att prata tills han fick svar. En efter en. Alla skrattade åt honom tillslut. Å när jag gick därifrån så hörde jag en dam talade till en annan dam om Felix vilken charmör det var.

tisdag 9 oktober 2012

I morgonkväll blir det bokensafton.


 Fru Hoope å jag tänker gå på deckarfestival i morgon , har ju aldrig varit på något likande så det ska bli kul å spännande, då man har läst böcker av alla dessa författare.


http://bokensafton.blogspot.se/2012/09/deckarfestival-10-oktober_6.html?spref=fb

Höstmys


tror det börjar bli dax

Tror att jag ska testa å gå på öppen förskola med Felix, ser att han börjar på att bli uttråkad av att bara vara hemma med mig, så varför inte pröva.

Centrum Höghuset på Skönsmon, Östermon, tel 61 73 77
Förskollärare: Anita Blåhammar
Måndag, tisdag kl 09.00-12.00.
Onsdag kl 09-15.30 (12.30-15.30 särsklilda grupper)

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Öppet kyrkis En öppen mötesplats för daglediga barn och föräldrar.
Fredagar 9:30-12:30 Skönsmons församlingsgård
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

måndag 8 oktober 2012

Så var det vardag igen.

Vi har haft det suuuperbra denna vecka och allt har varit så rätt å lätt hela tiden.
I dag har vi bara försökt att komma tillbaka i rutiner igen, ingenting särskilt alls.
Blir nog en lugn vecka å på fredag åker jag till Falun med Diserflickorna kan bli hur kul som helst.
Felix kryper riktigt numera å Axel kan simma själv.
Joooo´rå så att......