torsdag 31 maj 2012

ZZZzzzzZZZZZzzzz...

Är för trött för att skriva , Gooood natt.

onsdag 30 maj 2012

Johopp....så var vi där igen.

I går tyckte vi att Felix hade blivit lite bättre då han andades enklare å så. Men så idag så blev han sämre igen hade massa slem som sitter i halsen , å han fick inte upp det, så han hade svårt att äta.
Så jag ringde in igen å frågade vad jag skulle göra å som vanligt vill de att man kommer upp på sjukan.
Å tur var väl det för han syresatte sig bra men han fick andas väldigt för att kunna syresätta sig han hade en andning på 55andetag i min och 40st är normalt, så han fick andas in någon slags ånga ett bra tag som skulle lösa upp slemmet sedan fick man vänta i 15min så började han kräkas och hosta, han fick upp lite slem i kräkset och sedan hostade han å svalde en massa, så han blev mycket bättre på en gång , men han fick inte ner andningen till 40 bara 50 per minut så det var gränsfall att han fick åka hem igen.
Så nu ska jag räkna lite då å då för att se hur mycket han andas dessutom så har han gått ner i vikt så vi får mata honom så ofta vi bara kan. Och ge honom näsdroppar var 6 timme plus koksaltlösning.
Å jag som kände mig så fånig när jag for upp en tredje gång bara för en liten förkylning , men vilken tur att jag gjorde det ändå så han fick hjälp, nästa steg hade varit adrenalin om han inte visat några framsteg.
Dom tyckte att det var bättre att åka upp en gång för mycket än inte alls, för det kan gå så fort med små barn.
Nu jädrar hoppas jag att detta var sista gången han fick åka dit.
Men läkaren sa att det som är positivt är att barn som är sjuka när dom är så här små blir ofta väldigt friska när dom blir äldre. Å det stämmer ju på Axel för det är inte ofta han är sjuk nuförtiden om man jämför med andra barn.

På morsdag fick jag en kamera så nu ska jag bara lära mig lägga in bilderna så ska ni få lite bilder på barnen , det var ju lixom det som var syftet med att börja blogga igen , så Felix får lika mycket bilder och berättelser som Axel har fått de första åren.

Vad är en kväll i Östanskär.......

I går blev det sjukan igen för oss, F hade lite feber och åt dåligt så vi fick vara där över dagen å se att han fick i sig mat å tog lite flera prover, men allt var bra. Förutom att han har gått ner i vikt, så nu är det bara att mata igen.
På kvällen tog Anna å jag med oss jordgebubbar å for till Sidsjön där vi satte oss på en brygga å mumsade, å jag tyckte att det var sååå mysigt.
I dag är moffa här och fixar det sista på altanräcket vi får hoppas att han hinner med sig idag , men det är väl tveksamt för vi måste inhandla mera virke å allt tar ju sådan tid. Men för varje dag är vi iaf lite närmare slutet.
Vill ju så gärna ha en trappa upp till vår lilla jordplätt där uppe också för det är ju så krångligt att gå runt varje gång plus att det är singel i backen upp dit som gör svårare att gå.
När det är klart är jag klar inför sommaren, då har jag inga måsten sedan utan kan göra det jag vill och orkar göra.
Hittade ett ställe igår iaf med ormbunkar som jag tänkte åka till å ta några till mina planteringar, jag tycker ju att de är sååå fina, behöver även lite flera daggkåpor, får se om flickorna kan vara lite barnis i kväll så jag kan åka dit å gräva.
Pontus har åkt med jobbet till Östanskär å blir kvar där inatt, lite avis blir man nog allt.

måndag 28 maj 2012

Så nu börjas det igen.

Alla dessa sjukhus resor, vi borde ha guld V:I:P där, i går var det dax igen. Lillen är ju förkyld å jag skulle bara ringa in för att få lite tips på hur jag skulle göra inför natten, för han är ju så liten att man kan ju inte ge honom någon medicin än. Men efter att ha pratat med sjukvårdsrådgivningen i bara någon minut så sa hon att vi skulle komma in till akuten och hon skulle kontakta en barnläkaren som kom dit.
Så det var ju bara att åka in då, det var massa folk  där igår, men vi hade tur som fick en läkare själva så det gick ganska fort ändå för oss.
Dom tog iaf en massa prover och allt visade sig vara bra , inget RS virus än så länge iaf.
Men eftersom han är så liten så måste vi vara extra försiktiga med honom då det kan gå så fort att de blir sämre , om han får feber, inte äter , blir lös i magen , gnälligare , inte kissar , eller på något sätt blir sämre så måste vi in å få hjälp åt honom.
Dessutom så får han inte under inga omständigheter sova längre på magen, doktorn avrådde oss vänligt men bestämt där.
Jag får så otroligt hemska tankar just nu hela tiden , om att han inte andas, tror att jag får tillbaka minnen ifrån när inte Axel andades å det har ju varit några gånger, iaf två gånger har han ju åkt ambulans och en gång fattade inte vi hur allvarligt sjuk han var , så när vi kom in blev det full rulle, och förflytting till ett annat sjukhus. Jag vill bara gråta , å känner en sådan ödmjukhet över att ha så fina barn.

Nej nu måste jag gå å titta till lilleman han gråter så förtvivlat igen, och har svårt att andas.

söndag 27 maj 2012

Mammas dag.

I dag är det min dag , å alla andras mammors dag. Så jag har önskat mig teckningar av alla barnen.
Och jordbubbar å grädde , och en GIburgare till middag.
I dag känns det även mycket mycket bättre i bröstet , men jag tänker ta det lugnt en dag till då jag vill vara bra tills i morgon då Pontus jobbar igen.
Ev kanske jag får ro att sola en liten stund å läsa, skulle faktiskt vara riktigt skönt.

Tänk man har det ju inte allt för jobbigt just nu då alla barnen sover å kl är snart 08.

Grattis <3 mamma <3 på morsdagen, det blir ju inte något firande idag , men kanske en annan dag eller?

lördag 26 maj 2012

Lördagkväll.

Sitter här i ett tyst hus, Pontus är på jobb i natt, Anna är väl ute å festar som sig bör för en 18årig tjej som lever livet i sommarvärmen, Agnes stack till en kompis, Axel gick å la sig själv i kväll på egen begäran , vilket är toppen då han ska representera fam Walterstad på kusin Viktors konfirmation i morgon. Å så har vi den mista familjemedlemmen som ha slocknat i soffan bredvid mig.

Agnes fick sina första utomfamiljen kunder idag , och klippte lilla Loi och Jonas som skulle ha en 80tals hockey frilla, vilket hon klarade galant, jag blir så stolt när hon är så duktig, och imponerad.

I dag när jag for upp på bb för att visa bröstet så blev jag helt tagen av mina känslor som flammade upp i mig av dofter , ljud , stämning som var där . Jag blev så lycklig inombords å tänkte att det måste ha varit en stark å bra förlossning med Felix för det är då första gången jag går in på ett sjukhus å känner lycka. Tänk vilken lycka att ha så många fina barn som jag har, det är nästan så att jag inte kan fatta det. Jag är så otroligt lyckligt lottad , att just jag fick allt detta , plus att deras pappor är de bästa som finns.
Jag lever verkligen mina drömmars liv å väck mig inte för här vill jag vara tills the end.

Just nu är det härligt att bo där vi bor för staden pulserar av lyckliga unga människor som är på väg ut i livet, man blir glad.

Pattarna.

Jo så fick jag lov att åka på sjukan igen då, å jag har mjölkstockning och ev. början till en bröstböld.
Inte så kul, men vi ska iaf försöka mota den bröstböld så jag ska nu äta Ipren 3ggr om dagen i 3 dagar för tydligen så är det inflammations hämnade i dem, men får jag mera feber så måste jag in å få hjälp.
Å redan i morgon så ringer dom till mig för att se hur vi ska gå vidare.
Känns ändå bra att jag for in , för jag var på väg att strunta i det.

Grillchill

I går hade vi så mysigt på vår nya altan. Det blev helt perfa för oss , precis som vi ville ha den. Och alla tyckte att det blev så bra. Vädret blev ju kanon å vi satt ute hela kvällen.
Men senare på kvällen så fick jag feber igen , men som vanligt så svettades jag ut det inatt. Men mitt bröst är ömt som tusan och är rödfläckigt så jag måste nog ringa sjukvårderådgivningen i dag. Blir ju så svårt att ta han om lillen själv när jag inte kan lyfta eller bära honom , då jag inte kan ha någonting emot mitt bröst, är nog med bara att röra sig då även det gör ont som faaaaan.

I går kväll så var barnen sååå snälla Felix gav inte ifrån sig ett ljud utan var nöjd hela tiden. Och Axel lekte med de andra barnen, och pratade både på ut och in andningen med oss vuxna. Matsan lärde Axel lite nya trix på skateboarden också.

Åååååå det är så mycket som jag vill göra  här hemma men det är ju alltid någonting med min kropp som sätter käppar i hjulen för mig. Jag är så less på att det hela tiden ska vara någonting.

fredag 25 maj 2012

mjölkstockning

Nu när kvällen närmar sig igen så kommer febern åter , men en stooor alvedon å ett hett bad fixade saken, svettas som en galning å nu känner jag mig bättre.
Främmande får vi snart också, Jonas med fam. Och Matsan å Maria. Vi ska ha grillmys ikväll, så nu hoppas vi att det ska sluta regna så vi kan sitta ute hela kvällen på vår suuupermysiga altan.
Felix har fått sugit ur brösten nu så jag hoppas att det har lagt sig nu, gör ju ont som faaaaan , är så öm att jag vet inte vad på dem.
Nej nu är det dax att fixa lite inför kvällen.
Hoppas att ni andra får en bra helg.

förlåt....

Nu är det fart på mannen igen, puh....skönt. Eller så är det för att jag blev dålig igen. Oavsett så är han tillbaka igen, världens bästa make.

FEber

I går var jag ju helt slut, men det har nog sin förklaring för på kvällen fick jag feber å frossa. Men det släppte i natt då jag svettades ut allt , får jag hoppas. Men jag har fortfarande ont i hela kroppen och en väldans huvudvärk. Så jag kommer nog att ta det lugnt idag , så jag orkar med främmande ikväll av Jonas med fam och Matsan och Maria. Ska bli så mysigt, vi ska sitta på vår nya altan å grilla.
Fast jag undrar vad det kan vara som gör att jag känner mig så nere i kroppen.
Tror att jag ska ta lite kolhydrater idag få se om det blir bättre. Har ju gått på GI turbo nu i 3veckor , ska bli skönt att få lite kolisar nu å bara köra GI som vanligt. Jag har ju gått ner 4kg på 3veckor varav den sista har jag stått stilla så det känns lite tungt , men skam den som ger sig , det är ju bara 8kg kvar nu till ruta ett. Det borde ju inte vara allt för svårt.

torsdag 24 maj 2012

Dagarna bara går å går.

Dagarna är på tok för korta för mig, min dag börjar kl 0230 då Felix vaknar , jag ammar å myser lite med honom och efter ett par timmar så vill han amma igen, så kommer Axel in vid 07 å då är det dax att kliva upp, Axel ska fika å klä på sig , lika för mig å när Felix har blivit påklädd så är det dax för matning igen för hans del.
08 är vi klara å då blir det tvättstugan , och röja lite här hemma.
Halv nio borstar vi tänderna och klär på oss för dagis. När Axel är lämnad så sover oftast lillen å jag kan arbeta lite på gården, den senaste veckan har jag bara rensat ogräs å sått lite frön. Men nu är det klart iaf. men det är nätt å jämt att jag orkar med allt detta då min rygg inte är som den ska, men det finns ingen annan som gör det åt mig så det är bara att bita ihop.
Om Pontus fick bestämma så skulle vi bara låta allt växa vilt, för han tänker då inte rensa någonting.
Han säger att han inte ens ser någon skillnad när jag har rensat.
Nu vill jag bara bli klar med altanen det sista och få en trapp upp på platån så jag slipper få ryggont.
Ibland så¨blir jag sååå less på karlar då dom är så jävla lata å bara tänker på sig själva.
Det var bättre när jag var sjuk för då var det minnsan fart på gubben, nu har han helt slutat känns det som.
Å jag är så jävla trött dessutom för man får ju inte sova riktigt en enda natt , ändå är det Pontus som är såååå trött att han vet inte.
Guuud vad jag klagar , men just nu är jag såå trötter å slut i kroppen att det värker över allt , ryggen är millimeter ifrån att pajja.
Men iaf så vid 11 är det lite rast och lunch både för mig å lillen, sedan fortsätter jag bara att fixa här hemma med allt som ska bli fixat handla, plantera, städa, mm mm vilket gör att jag aldrig hinner sitta ner å leka eller bara vara. kl 1500 är det dax för mat igen till lillen å sedan börjar jag med middagen, efter den ska allt röjas , så vid 2000 är jag så trött att jag oftast ligger å sover när jag nattat Axel.
Så går det runt runt hela tiden.
I går skulle jag motions cykla lite och la ner Felix på golvet framför , han låg där och grejjade med sitt gym , och Pontus var ute å tvättade sin fina bil , efter 35min så kom P in och F börjar på att gnälla lite smått så jag ber P att ta upp honom , då suckar han å säger att han skulle ju kolla sina mail.
Det var första gången jag cyklade å jag hade haft F ändå i 35min å jag hade bara ca 10min kvar.
Men han själv tränar både tennis , squash , styrketräning, och nu ska han börja springa på söndagar.
Och jag har aldrig sagt ett knyst utan bara stöttat honom och sagt att det är viktigt att träna.
Så jag känner mig lite orättvist behandlad just nu.
Ja ja ja ......men jag älskar honom ändå för han är faktisk bäst å han är min min min.
Men ibland så blir jag bara så less på hans lata sida. Tur är att han har så många andra sidor som överväger den lata.




söndag 20 maj 2012

lördagsmys.

I går var det mycket må ni tro, vi vaknade och åkte ut till Essvik för att titta på booms lagerrea, men vi hittade ingenting som passade oss. När Pontus hade lämnat oss här hemma for han på Ikea och verkligen storhandla , alla möbler och dyner till vår nya altan. När han kom hem och öppnade dörren till på bilen välde det du saker , bilen var sååå fullproppad med möbler mm.
Vi satte igång å skruva möbler på en gång å Kicki och Dick kom hit och hjälpte oss. Kicki fick även sina födelsedagspresenter av oss och för en gångs skull tror jag att vi hade kommit på någonting bra. Känns som hon blev jätteglad för sitt fotoalbum å alla oss i hennes familj.
Vid 1530 var vi fortfarande inte riktigt klara men nästan bara serveringsvagnen var kvar , men då vart Pontus tvungen att åka å handla mat för vi skulle ju få middags främmande kl 1600 , och Pontus skulle ju på 2*40års kalas vid 1800.
Annelie å Eddie var här hela kvällen å myste med oss. Och barnen lekte så bra.
Anna var även och tatuerade sig i går, en fin skrivstilstext på underarmen.
Vad härligt det känns att ha altan med möbler klara nu för till veckan ska det ju bli finväder å då kan vi bara njuta.
Hade tänkt försöka att få killarna att hjälpa mig med det sista uppdraget också , jag vill ha en trappa upp till platån , då jag håller på att bli tokig av att springa den långa vägen runt hela tiden eller så får man klättra på stenarna upp vilket inte är så bra för mina fogar.
För vi ska göra i ordning där så barnen kan ha sin lekplats där med studsmatta å sandlåda mm, för då kan man ha uppsikt över dem när man är på altanen.

Fru Walterstad

torsdag 17 maj 2012

Suttone maj.

I dag fyller Kickilina 26år, men vi ska fira henne när vi firar mormor, för Kicki hade främmande av sin stora syster med familj. Så det får man väl respektera.
I dag har jag varit på Birsta å handlat lite olika saker , hittade äntligen en vår , sommar , höst jacka som jag har letat efter så lääänge , den jag har nu köpte jag när jag väntade Anna dvs 18år sedan. Numera håller den på att falla isär helt å hållet.
Sedan köpte jag lite kläder till Felix han har ju vuxit ur alla kläder vi fick utav Viggo, så vi snart har han inte mycket kläder kvar, å det blir ju ett å annat byte per dag då han är ett riktigt kräks barn.
Men det som saknas nu är väl lite sommarkläder.
Axel fick 3st linnen då han har velat ha de för han hade inga alls. Och så ett par Crooks , å han blev så glad över dem att han ville gå ut på en gång  å testa dem, å efter några minuter så kommer han inrusandes å ropar - öööö.. du mamma , å så gör han en slängpuss till mig å rusar ut igen.
Han ska tydligen ha både linne å skor på dagis på tisdag.

I morgon har Pontus tagit ledigt och ev ska vi åka å handla utemöbler till Altanen, om vi hittar lite pengar på något konto som ligger å skräpar, det blir ju lite när vi måste handla allt nytt. Men å andra sidan så gör vi inte det heller så särskilt ofta , då möblerat inhandlades när jag bodde i Gåltjärn så även det är ju mellan 10-15år gammalt och har gjort sitt nu.

Fru Walterstad

tisdag 15 maj 2012

härligt väder.

I dag har Felix varit vaken en hel del men jag har ändå hunnit med lite.
Pappa var här å fixade med  altanen men vi fortfarande inte riktigt klara , vi måste bara bestämma hur vi ska ha staketpinnarna, å det blir såååå bra.
Jag har iaf städat förrådet , planterat lite blommor, laga mat mm mm.
Sedan har Agnes klippt Axel idag å han har aldrig varit såå fin i håret, kul att hon är så duktig å när hon ändå höll på så färgade hon håret på mig till mörkbrunt så nu är alla slingor borta, skönt.
I morse vägde jag 93,1kg så nu håller vi tummarna att den är nere på 92,? i morgonbitti.
I morgon måste jag göra i ordning Kickis present.

Nu måste jag gå å lägga Axel å mig själv för annars orkar jag inte amma inatt.

Fru Walterstad.

måndag 14 maj 2012

Kickilina

Min fina flicka i fjol sommar. <3 Snart fyller hon 26år den 17maj.

Måndag

I dag är det måndag och Axel är hemma , han går ju bara 15timmar i veckan nu när jag är mammaledig.
Å det är tis-tos 0900-1400. I dag har vi varit i Birsta och handlat lite till alla som fyller år i Maj. Å många är det, Caisen, Ossian, Melker,Kicki och mamma undra om jag har glömt någon.
Så det blir ju en liten extra utgift denna månad , och lite pengar har man ju när man är mammaledig, för jag tar ju inte ut några dagar än så länge för att spara tills senare så vi kan vara lediga lääänge iaf. 2år drygt. Sedan tänker jag spara så att jag kan vara ledig 6veckor extra per år tills Felix är 8år. Plus att jag har 7veckors semester varje år med , så min plan är att ta ut 10veckor per sommar 1vecka till Påsk och sportlov, och 1veckas jullov. Ahhhhhh...lyxigt värre känns det. Men efter allt lidande å sveda så ser jag det som en belöning till mig själv. Dessutom så slipper ju barnen vara på fritids  å dagis så mycket, å får ta det lite lugnt emellan åt.
Denna sommar hoppas jag på att det blir fint väder så jag å barnen kan sola å bada massvis.
Vi ska även försöka att campa lite i år med, en sväng på Furuvik blir det väl också.
Och en massa grillning på våran nya altan.

I alla fall så gick jag upp nästan 30kg när jag var gravid, huvvaligen hemska tanke, 13kg gick jag ner i och med förlossningen , men sedan har det varit stop ett par veckor. Så nu har vi börjat med GI metoden. jag vägde in mig på 96,5kg och nu har det gått 10dagar och jag har gått ner till 93,6kg.
Jag hoppas denna vecka på att gå ner till 92,0kg, det vore sååå bra. Tänk när jag kommer under 90kg vilken lycka.

Ja ja ja jag får väl informera er om hur det går dag för dag , för jag förstår att ni är nyfiken.

Fru Walterstad

söndag 13 maj 2012

Varje gång jag går in på denna blogg så tänker jag på Kanada, både med lycka och sorg.
Jag är så otroligt glad att jag har fått vara och bo där i detta underbara land. Men jag blir så ledsen när jag tänker på att jag aldrig kommer att bo där igen, dessa två år kan ha varit bland de bästa i mitt liv.
Det liv vi levde var helt underbart , allt vi gjorde och hur vi svetsades samman i familjen.
Den enda som var jobbigt var att Agnes inte var med oss på heltid. Och att man är så långt ifrån familj och vänner. Men annars så tror jag att mitt liv där var ett drömliv.
Om jag fick chansen att göra någonting liknande igen så skulle jag inte tveka en sekund.
Jag sakar alla stora träd där , ljuset på vintern , värmen , snön , allt det finns att göra.
Det mysiga hus vi hade med poolen , staden Montreal med alla sina fina människor.
Jag vill verkligen tillbaka till den tiden i mitt liv , går inte med ord beskriva min längtan.
Men nu är vi tillbaka i underbara Sverige, det är bara det att livet är inte detsamma här mycket är bättre här , det sociala nätverket, men det finns ju andra saker som gör att man mår bra med.

nu måste jag mata mini, får skriva mera någon annan gång.

lördag 12 maj 2012

I går var Felix å jag hos Jenny , Noomi och Viggo på kvällen då vi måste utrymma huset åt Annas födelsedagsmiddag med alla flickvänner. Pontus var på restaurang och Axel hos Svärisarna.
Strax före 2400 kom jag hem och möttes då av maken som precis även han kommit hem.
Här hemma syns det verkligen att det har varit fest , men jag träffade flickorna innan de gick ut å de var varken skrikiga eller konstig på något sätt , bara glada å trevliga.
I dag ska Axel på kalas till Ossian, annars så händer inte mycket , ska väl försöka att göra lite på altan ,men det blåser ju så in i bänken.
I går började Felix på att jollra, han är ju såååå jäkla go den ungen att jag vet inte vad.
Är så otroligt glad att jag har fått honom , han är verkligen mysig.
Axel är den perfekta storebrodern han älskar sin lillebror sååå mycket.
Nä nu ska jag gå ut å bygga lite altan igen så den blir klar någon gång , hoppas att pappa kan komma hit i morgon å göra slutet på den så vi blir klara någon gång, har ju hållit på nu i 3veckor.

fredag 11 maj 2012

I dag var pappsen snäll att hjälpa oss med altanen igen, snart så är det klart, men det tar sin lilla tid.
Själv har jag varit på bvc och mvc , Felix har nu gått upp till den översta kurvan och vägen nu över 6kg och är 6veckor hehehehehe......lill tjockis.
Själv har jag varit på efterkontroll å allt såg bra ut. Allt har inte riktigt läkt än men det är på god väg.
Nu måste jag sticka för Anna ska få ha middag här för 13st unga damer och vill inte att vi ska vara ivägen. 
Skriver mera i morgon.

torsdag 10 maj 2012

Så har jag snart inte skrivit på två år , men jag känner nu att det har hänt så mycket och att jag nu måste börja på att dokumentera våra liv igen då vi har fått en ny familjemedlem den 27 mars 2012.
Och jag vill ju ge honom samma bilder å minnen som till Axel.
Här är Axel när han är 3år, och var modell för en dag.
Nu måste jag bara hitta min kamera då den är helt försvunnen eller så får jag lov att köpa en ny.
I går fyllde Anna 18år å hon har blivit en underbar vuxen kvinna.