onsdag 30 september 2009

Nu är jag nog frisk...

I dag känner jag energin flödar, å jag är glad. Vill ut å känna luft nu. Men får väl vänta tills i morgon.
Hur vet man när man är frisk??????
Jo när man tom. tycker att det är roligt att städa huset.
Det är så skönt nu , för det var dammigt värre å prylar över allt.
Nu har vi ätit lunch å snart är det dax för Slaggarn att slagga.
Sedan måste jag handla lite frimärken så jag kan posta alla brev till er.

Fru Walterstad

tisdag 29 september 2009

Tisdagstråk.....

I dag har jag inte gjort mycket , försökte att gå till lekparken med Axel , men efter jag hade fått vända tre gånger för att gå på toaletten så orkade jag inte mera. Så stackars Axel har fått vara inne.

Men jag kom iaf å tänka på ett par kurser som min mamma anmälde mig till när jag var liten.
Ni vet på 80talet när det var helt inne å rätt med Breake dance , så jag bad väl min snälla mamma om att få gå på en sådan kurs , för nästan alla gick ju i en sådan kurs.
Så min mamma fixade det sur´ru japp. Fick en plats på Stig Bergströms dans skola.
Första gången fick vi bara öva lite dans steg , men jag kännde igen dem redan och kunde dem.
Men det känndes inte riktigt rätt, kändes liksom inte som Break. Andra gången jag var där så skulle vi dansa foxtrott, vilket inte direkt var vad jag hade i tanke med kursen.
Vilket jag sa lite blygsamt till min mamma, men då sa hon bara att - Det kommer säkert nästa gång ska du se. Men när nästan alla danstimmar var klar så hade vi fortfarande inte dansat någon Break. Tänk vilken besvikelse för mig när jag innser att det kommer inte att bli någon break dance för min del utan foxtrott med töntfaktor 10 av 10. Mamma tyckte säkert att dans som dans. Men det var bland det mest pinsamma jag har varit med om , och höjden av pinsamhet var när vi på stadshuset skulle ha avslutningsuppvisning, oj oj oj oj .......
Men jag ville ju inte göra min mamma ledsen så jag tvingade mig själv att göra det.

Nästa kurs hon ska anmäla mig till är när jag vill gå en teater kurs, japp samma visa igen.
Då sitter jag också å väntar en hel kurs på någonting helt annat.
Det hon hade anmält mig till var en operett o musikalkurs. Å hon tänkte väl då att det var en bra kurs för mig dessutom kännde hon ju han som höll i kursen.
Men kursen visade sig vara en kurs som man fick sitta å lyssna på olika stycken ur oprer å musikalen å sedan pratade man om dem, vilken som sjöng å så .........
Å det var ju annorlunda upplevelse för en tonåring....hrmf.......lite djupt kanske.....
Sedan kommer jag inte på någon fler kurs jag ville gå på. Mamma hade ju liksom täckt alla områden med sina.

-Men dränk mig med din kärlek mamma.


Fru Walterstad

Det gjorde ingenting mamma, för jag tror ändå inte att jag hade blivit någon lysande dansare eller teateraktris.

Krogtips för kvinnor och en liten vink för män …



När man står där i baren och hänger med ett glas vin och det kommer fram
en sån där kladdig karljävel som inte vill ge sig , ska man bara säga:

-Du, jag tycker du ska flytta till Gävle!
-Varför det , frågar han säkert förvånat.
-För där behöver dom en bock som ingen tänder på!!

måndag 28 september 2009

Micke.....

I dag när jag satt å tittade på Opera W Show , så handlade det om världens snyggaste å sexigaste män. Och helt plötsligt dök Mikael Persbrandt upp.
Vilket jag tyckte var roligt, det var bara en liten snutt men ändå.
Så jag bestämde mig för att skriva ett mail och berätta detta för honom ifall han inte visste , för det är ju ändå ett väldigt stort program.
Så det gjorde jag bara ett litet kortfattat å så , ni vet, bla bla bla.......
Efter några timmar ploppar mitt mail upp igen i min hjärna.
Å då ser jag att jag har skrivit Per till honom istället för Mikael.
Ops........... Hej Per, eller vem som nu läser detta mail,,,,,,,,,bla bla , Per är med i Opera show bla bla bla, Hoppas att jag får se Per i många filmer framöver BLA BLA BLA. Men hur i hela helvete kunde jag vara så disträ?
Ja ja .....jag ville ju bara vara snäll ju. Å om han dyker upp i Dr Phil då ska jag skriva Mikael till honom iaf. för nu har jag lärt mig.

Fru Per Gräv.

Svärisar å Systrar.....

S
Så är vardagen tillbaka igen , både på gott å ont. Känner mig fortfarande lite trött å så i kroppen.
Men annars så är jag nog frisk nu nästan.
Pontus är på jobbet idag , å själv vet jag inte vad vi ska göra måste ju ta det lite lugnt men samtidigt tycker jag synd om Axel som bara får vara inne hela tiden å titta på tv.
Tur att Pontus å Axel var ut igår en lång stund i lekparken, och vi får se kanske de kan gå ut en sväng i kväll med så han får lite luft iaf.
Den här kulgrejjen som Axel fick av mormor å morfar leker vi med iaf den är skitkul, å så går det att bygga olika baner hela tiden.
Nej nu är det snart dax för lunch (redan) sedan har snart halva dagen gått.
Jag är så sugen på att fara på vårat lilla zoo å se vad som har hänt där nu, men Pontus sa att vi skulle göra det till helgen om jag är frisk då.

Sedan fick Pontus hämta Mustangen idag , som har varit inne på lite olika behandlingar.

Fru Walterstad

till svärisar å systrar.

lördag 26 september 2009

Vem är han lik?

Björre Svensson......HURRA HURRA HURRA HURRA.

Grattis Pappa på födelsdagen.
Så det får bli en live låt med dina favvoriter.



Hoppas att du får en bra dag imorgon också. Tänker på dig å saknar dig.

Cuba....js....

Efter att ha legat på akuten här i Kanada i tre dagar , såååå tjatade jag till mig att få åka hem.
Å jag säger bara det Svenska sjukan är rena lyxhotellet motför här. Här är allt slitet å nött, trånga utrymmen , mycket personal ,men ändå känns det som ingenting händer, alla bara springer omkring. Folk ligger över allt och det är prylar överallt. Som tur var så fick jag ett eget rum första natten på 2 gånger tre meter (som ett näshål) Där dom rullade in en toalett tilll mig som dom fick tömma efter varje gång jag hade bajjat, vilket blev en väldans massa gånger då jag gjorde det över 50gånger den dagen. Och eftersom jag ligger i isolering så måste alla som kom in ha rock och gummihandskar. Så i går natt så blev jag förflyttad ut till alla andra i korridorer skrymslen å hörn.
Fortfarande i isolering , så jag fick ligga där i en korridor med ett draperi runt min säng och min fina lilla toa, så där fick jag sitta å bajsa medans alla sprang runt omkring mig JÄTTE MYSIGT!!!!
speciellt när man har diarre också och behöver sitta hela tiden, men det gick väl ganska bra när man väl hade släppt på alla hämningar. Fast det jag tyckte var jobbigt var att inte ha något vatten att tvätta mig med, men jag fick iaf en flaska gele mot bakterier.Men en sak som jag tycker är konstigt här är att alla får ta emot besök hela dagen lång fram till 2100 inne på akuten
där folk ligger å skriker , blöder mm mm...
Nej jag ville bara hem, för inte kunde man sova heller i denna ruch och oljud.

Så nu efter 10påsar västska en massa påsar antibiotika så har jag fått komma hem men bara på nåder då jag inte är helt bra. Jag får inte heller lämna huset före torsdag då jag ska in igen till sjukan och förhoppningsvis så får jag då reda på vad det är jag har fått. Så nu håller jag tummarna på att detta ska gå över så fort som möjligt.




Fru Walterstad

fredag 25 september 2009

Sjukhuset igen

Igår fick Viktoria åka in igen till sjukhuset. Det vart akut igen då febern inte gav med sig.

Hon fick direkt 2 påsar dropp, hon var uttorkad igen. Jag och Axel var och hälsade på nu på morgonen och då hade hon fått 5 påsar totalt samt att penicillinen inte hinner få verkan innan den åker ur kroppen igen så nu har hon det också intravenöst.

Viktoria mår mycket bättre nu och vi hoppas hon får komma hem imorgon lördag. Hon har fått tillbaka aptiten och ville ha riktig frukost nu då vi var där och inte den flytande som dom normalt ger folk med magproblem så det är ju ett gott tecken. Febern är också på väg ner, tjohoo!

Vi ska åka tillbaka ikväll med lite tidningar och sådant.

Här är ett kort från nyss, jag och Axel var tvungen att ha på oss förkläden och gummihandskar men som doktorn hade sagt till Viktoria så har vi inte blivit smittade än så lär vi ju inte bli det nu då vi hälsar på heller.

onsdag 23 september 2009

Sjukstugan

Verkar som Kuba sitter i fortfarande. Idag är det Viktoria som har mått kyvens.

Fick åka in akut med henna idag och nu ligger hon med dropp, vi ska åka och hämta hem henne om en timme.

Det är bra segt att vara på sjukhus här iaf, tar en himmla tid tycker jag. Men kanske är så i sverige med, jag har lite erfarenhet av sjukhust kors i taket. Var då hälsenan gick av som jag fick åka dit och innan det så var det nog nångång då jag var mycket liten.

Hoppas dom hittar nått på Viktoria så hon blir bra igen!

tisdag 22 september 2009

Har jag tvångstankar?????







Varför börjar jag alltid att nynna samma låt varje gång jag duschar? Har nu gjort det i många , många år, den lixom bara ploppar upp i mitt huvud när jag står där å låter vattnet rinna över mig.
Dessutom är det ju en ganska konstig låt, inte direkt det låtval man kan tänka sig komma naturligt. Så som : Till Havs , eller Var är tvålen broder mm mm.
Dessutom kan jag ju inte ens hela texten till denna låt utan bara en å annan rad som jag sjunger om å om igen. Å det är inte direkt någon låt man kan trolla med i akustiken heller.
Jag vet ju inte ens vart jag har lärt mig den , så så gammal är den.
Men det är iaf.

-Det var en flicka hon var en snärta , hon hade klingande namnet Märta.
Sedan är det tomt ett tag på texten så då får jag lala la la.....
-En dag sa Märta ska vi spatsera dit ut i parken å resonera.
Sedan är det blankt igen, men jag vet att hon hade ett träben.

Fru Walterstad

Ostiopat.

I går var jag till en Ostiopat, vilket var välldans lärorikt. Min läkare skrev ut ett recept på det så då var det ju bara att prova då det är gratis då.
Jag måste säga att det var en annorlunda upplevelse, då det går ut på att han klämmer å trycker lite här å var. Men iaf så gjorde han först lite tester på mig å då visar det sig att jag är svagare i hela höger sida och nästan inte har någon kännsel där, vilket jag inte hade en aning om.
Men jag reagerade inte alls där på någonting. Och på vänster sida var jag normal.
Sedan kännde han igenom min mage å alla innälver, och frågade om jag ofta hade problem med magen. Vilket alla vet som läser min blogg att jag har, då jag endast går på toa 1-2 gånger i veckan.
Förutom nu då när jag å Axel fortfarande inte är ok i magen efter Kuba resan. Å jag kan lova att efter han dragit ut mina tarmar mm mm. så har jag aldrig velat fisa så mycket som då.
Och så visade han mig hur jag ska massera bort all vävnad på mitt kejsarsnitts ärr. Och tyckte att det var konstigt att ingen hade visat mig det förr.
Jag andades även helt fel då jag andades med bröstet och inte med magen, och han visade mig hur jag skulle andas med magen och hur jag då skulls bli bättre i magen när den fick röra lite på sig och få mera genomströmning av syre. (Men å andra sidan kan ju det ha å göra med att jag fick blåhålla mig för att inte fjärta.)
Och han sa att om jag fixade till dessa tre saker så skulle svanskota bli mycket bättre och jag skulle må mycket bättre.
Ååååå... jag tror faktiskt på honom . för jag kännde själv när han höll upp mitt ärr att det släppte i svansen. Annars så sa han att jag hade en väldigt god grundfysik , vilket var kul att höra.
Tänk om det är så enkelt ....... vad underbart det skulle vara.
Men skrämmande på ett annat vis , då läkarna vill ge mig kortisonsprutor i ruggslutet.
Som dessutom bara hjälper i några månader. Tänk om jag hade gjort det........hm....
Ja ja vi får se hur det går , men jag hoppas verkligen att detta ska funka.
Jag tycker att alla borde gå till en Osteopat, för det är skit kul att få höra allt om sin egen kropp.

Igår såg vi en stoooor skunk också.
Idag har det varit kyrkis och nu ska jag på bio.
Och Josefine fyller 23år idag, Grattis!!!!!

Fru Walterstad

måndag 21 september 2009

vad händer sen???????

Nu är det ett år kvar här, undra hur det kommer att bli när man flyttar hem igen.
Från att ha levt ett lyxs liv , massage varje vecka, åka finbilar, någon som skottar snön åt en, reser,
laserbehandlingar mm, vara hemma, göra spännande utflyckter varje helg, och allt annat vi hittar på här, alla trevliga människor.
Men på ett sätt ska det bli skönt också , att få vara med våra familjer och att få börja på att jobba igen. Tyvärr har man ju blivit helt förslappad i hjärnan och kan snart inte räkna de lättaste talen längre. Funderar på att köpa en bok med lite klurigheter så man får lite hjärnjympa.
Längtar även till att få ha ett eget hus som man kan få pyssla lite i. Jag älskar ju att renovera,( shhh..... säg ingenting till min pappa för han tycker nog inte att det är lika kul eftersom det är han som hjälper mig hela tiden)
Men som sagt det är ett år kvar här och jag ska fortsätta att njuta av allt här så länge det går.
Nu är det höst och min favvis tid, sedan kommer tjejjerna hit i 1månad.

Fru Walterstad

söndag 20 september 2009

Stress....


Kvällen avslutade vi med att spela Stress med Fam Skagius, det är så jämans kul, å svettig blir man. Efter basketen for vi hit på en liten snabbfika å åt upp tårtan som vart kvar när Axel fyllde år.
Så även om helgen inte har varit så bra så började den bra med ett toppen 2-års kalas , och avslutades med rolig basket å trevligt sällskap.
Så man får väl säga att helgen har varit ganska bra ändå.
Och till veckan ska det bli varmt igen mellan 25-30grader, så nu kanske man får ångra att man har stängt poolen.
Undra om jag har berättat att efter vi kom hem ifrån Kuba så trodde jag att vi inte hade några döda djur här , men jag hade fel för denna gång låg det en död mus i poolfiltret.

Fru Walterstad

I dag for vi å köpte en ny cykel.


Först var jag å handlade lite kläder till Axel då han var helt utan långärmade tröjor.
Sedan for jag å handlade en ny cykel , men som med allt annat vi handlar här så var den naturligtvis trasig , så det blev bara en tur på 4min, sedan fick vi lämna in den på lagning.
Så om vi har tur så får vi den till veckan, läääängtar.....

Detta är inget bra liv.

Sedan några veckor tillbaka så började jag på att trappa ner med min medicin, eftersom jag ätit medicinen i 1,5år nu och mått bra , så tänkte jag att det kanske var på tiden att ta bort den, då jag inte är någon större fan av medicin. Jag tänkte att jag var frisk lixom.
För en nackdel med den är att man inte kan gråta, och att man blir så darrig om händerna på den.
Så för 2veckor sedan slutade jag helt med den.
Men nu börjar jag på att känna varför jag började med den i från början ingen.
För långsamt men säkert börjar mitt liv att återgå till det gammla.
Jag börjar på att vakna tidigare å tidigare varje morgon, och får ligga å vänta igen på att alla ska vakna , vid kl 5.00 i morse orkade jag inte ligga längre, så jag klev upp.
Men i och med att jag sover så dåligt så känns det även i kroppen, jag är helt slut och värken tilltar drastiskt. Och jag vill inte leva ett sådant liv igen. Jag kommer ihåg kännslan nu när jag började med medicinen , vilket mirakel jag tyckte att det var, och vad härligt det var att få sova mer än bara några få timmar per natt. Sömn är otroligt viktig, nu är ju detta ingen sömnmedicin men den funkar så att jag blir trött av den. Tänk att ett sådant litet litet piller kan vara den stora skillnaden på ett liv??????
Jag fattar det inte ........ att genom att tillföra små små substanser av vissa änmnen till kroppen så funkar kroppen bättre.
Å vad är det som gör att just min kropp inte producerar detta ämne av sig själv?????
Men mitt tips till alla med Fibromyalgi är :
Se till att få sova, se till att få sova, det är skillnaden mellan liv å inget liv.
Så som ni kanske förstår så har jag nu bestämt mig för att börja med min medicin igen, redan idag. För bara efter 4dagar så här utan att sova , är jag helt slut i kroppen, och min hjärna börjar på att skicka ut konstiga signaler igen till kroppen att det gör ont över allt.
Så jag vill passa på att tacka de som uppfann denna mirakel medicin. Och jag får väl försöka att sluta igen efter några år till, så kanske kanske att min kropp har lärt sig något.
Nej, nu ska jag bryta ihop och komma igen. (Helst innan resten av familjen vaknar).
Så kanske jag orkar med denna dag, NEEEEEJ !!!!!!Nu måste jag sluta att tycka synd om mig själv å bara se neggativt.
Upp med axlarna , rak i ryggen , (aj...) och med ett leende på läpparna, så löser man det mesta , eller????
Tjoflöjt,,,,,,,,ååååå andas in , andas ut..........Japp det hjälper..........NOOOOT!!!
Äääähhh......jag orkar inte , dom får ta mig som jag är idag.
Men som tur är så har jag världens underbaraste make, han är bäst.
Även fast han gjorde den STOOORA , STOOOOOOOORA blundern igår så säga till mig , som är en medelålders , halvfet, trött, och med en mensmage som bara skriiiiker efter sötsaker just nu.
När jag skulle bjuda honom på chees cake så sa han lite by the way så här.
- Neeej tack, jag ska försöka att hålla mig undan sådan där, jag blir ju bara tjock av det...........
HRMF....... ååååååå tror ni verkligen att han sa detta åt sig själv?????????? Nej tror inte det då.
Å att han bara vågade. Säga så till mig.
Jasså säger jag , åååååå... är det så att man blir tjock att cheeees cake , oooo nej det hade jag ingen aning om.......sedan trycker jag i mig hela cakan själv tills jag håller på att storkna.
För att säga så till en kvinna med mensmage som vill ha sött , är ungeför lika som att säga till ett barn på 2år som heter Axel att kakorna är slut. Det funkar inte vill säga, då våra hjärnor för tillfället inte är utvecklade för att klara av det just nu.
Men men ......vad kan jag säga......sådan är jag......
Nu börjar det äntligen ljusna ute, tjohooo!!!!!!



Fru Walterstad

lördag 19 september 2009

Vilken otroligt meningslös dag......

Vi for i morse till USA och Plattsburgh för lite bra shoooping, men ack vad vi bedrog oss.
Vi hittade ingenting och allt som var någonting var betydligt dyrare där än här.
Så hela dagen var helt meningslös , inte ens vägen var fin att åka.
Men nu blir det middag med mys iaf för hela slanten.
Så får vi se vad det blir för äventyr i morgon.

Fru Walterstad

fredag 18 september 2009

Nu är det kväller igen.

Dagen avslutade vi med ett besök på Mc Donalds, och Axel å Pontus for å handlade lite filmer.
Och nu sitter vi å tittar på The pebble and the penguin å äter gooooodis, tills vi somnar.
Tack alla för denna fina dag.

Fru Walterstad

Å så lite bilder till alla svärisar å syrror.


Axel äter tårta, mums.








På morgonen fick han paket.








Av Julian fick Axel en brandbil och ett träbyggtåg.
Plus några stickers.







Conners lillasyster Mikaela. Sötast i stan....








Av Nickolas fick han en värktygslåda.
Nickolas 10mån går även nu men tycker fortfarande mycket om att smaka på allt. Gounge.







Av Johan fick han en jättefin GAP höst jacka.
Johan gillade Axels nya dinosarie och gick med den nästan hela dagen.







Syskonkärlek. Julian å goaste tjejjen Claudia.








Av Conner fick han en polishelikopter och gubbar i playmobil.
Han har även satt på sitt finaste smile.








Alla vännerna.







Mera tårta.

Alla fina vänner.


Jag är sååå otroligt glad nu, för i morse så tänkte jag vad tråkigt å ensamt det skulle bli utan hela familjen här när Axel fyller år.
Men det blev en jättefin dag med många paket , skratt och lek. Å för att inte tala om alla fina paket Axel fick av alla, både i Sverige å Kanada.
Vi är så lyckligt lottade att få ha lärt känna så många fina vänner här.

Man blir ganske trött av att leka ......

lek.

Morgontårtan....

Grattis Axel !!!!!

Gästbloggare, Axel skriver dagens blogg.

m mxmxxx----------------------xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx.xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
amlöqaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaikmjhjjjjjjhhjjjjjjjjjhjjzzzz




xjjksakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
kkkkkkoonnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
ikiiiiiiiiiiiiiiiiiiikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkhhhhhjkmmmmmmmmmmmmkkkkkkkk jdjjjjjjjjjjjjjjkjjjkkkkkkkkkjjjjjjjjjjjjkkkkkkkkkkkj
jjjjjjjjjjjjjjjjjkkkkjkkkkkkkjjjjjjjjjj

torsdag 17 september 2009

Så är det kvällen innan.



I morgon fyller Axel 2år.
Och vi har varit i Kanada i 1år precis.

onsdag 16 september 2009

Till Farfarmor.

I dag fick vi paketet, dvs. onsdag. Spännande, och Axel har redan sett paketen , för jag hade lagt dem åvanpå kylskåpet, så han stod å grinade idag efter dem, stackarn.
Trodde inte att han skulle titta så högt, men han verkar ha höksyn och ser allt.

Fru Son Hustru.

17.46

Nu är det kväller igen, Axel tittar på barnprogram , å jag med.

Jobba , jobba , jobba.....

I dag är det höst här bara 15grader men sol, har varit ute på prommis nu, och en sväng till lekparken. Fy bubblan vad jag börjar på att vilja ha ett jobb igen.
Nu när inte tjejerna är här och allt är fixat här hemma , så börjar det på att bli trååååkigt att bara gå hemma. Visst är jag glad att jag får vara med Axel å så, å jag försöker verkligen att njuta allt vad som går, men det känns ändå som om allt bara går för runt just nu.
Jag längtar efter mina flickor såååå mycket just nu å tänker på dem nästan hela tiden.
Allt jag missar med dem å så, lite tungt då.
Nej nu måste jag rycka upp mig lite. Ikväll ska jag slå in paket till Axel å i morgon så är det kyrkis å städning som gäller, ev. lite bakning. Men jag tror att jag kommer att köpa en färdig tårta då vi har varit lite magsjuka här på sistone, så jag inte smittar ner någon. 7st har i nuläget anmält sig och ska komma hit på kalaset iaf. Funderar även om jag ska ha fiskedam, vi får se om jag orkar.
Men visst känns det lite ensamt så här när Axel fyller år och inte ha någon i familjen här.
Men jag ska göra mitt bästa för att det ska bli en bra födelsedag för Axel.

Fru Hemmafru.

Världens bästa Tanja har gift sig.


Vackrare par får man leta efter eller hur?

tisdag 15 september 2009

Tisdag.

I dag är det lite bättre med oss, Pontus har inte någon feber längre och kommer att gå å jobba i morgon. axel är också feberfri, men har dessvärre fått diarre.
Själv tycker jag att jag börjar på att bli bättre.

Jag tänker på Kuba, att det är jordens paradis , vackert, varmt, alla vänliga människor, god mat,
och inga affärer som man kan shoppa i. Utan bara njuta av ledigheten, slappa, äta, slappa, äta slappa, äta. Å ........ det var härligt i ungefär 2dagar.
Nä...... för om Kuba är som paradiset , så vill jag till helvetet istället tror jag.
För där är det väl också varmt, men man kan få känna sina innre behov och bejaka dem.
Som tex. att shoppa till you dropppp, röka och ta en god drink(varför nämna antalet), äta en massa calorier.
Tränga sig före i kön, peka finger åt dåliga bilförare, ge sina barn det de vill ha i alla lägen.
Så innan ni önskar att ni vore i Paradiset , tänk om igen......
För vad är paradis egentligen??????
Är det att få allt man önskar sig ? Är paradis individuellt? Och isåfall vad är det man egentligen önskar sig? Ja för min del så går det inte hand i hand med bibeln iaf.
Stämmer nog mera överrens med hur satan vill att vi ska ha det.
För är det inte så att allt gott är onyttigt , farligt, eller olagligt?


Fru Walterstad

måndag 14 september 2009

stranden.

Mamma I love you.....

I dag var det Pontus tur att bli sjuk, med feber å ont i kroppen.
Axel har stället blivit feberfri, men han får ändå ta det lugnt idag med.
Själv har jag tvättar å strykit mina gardinfynd för 5dollar, och satt upp i köket.
Och vi är helnöjda med dem , och med att jag sparade in lite pengar å miljö.
Efter lunch tog Axel å jag en prommis så Pontus skulle få sova lite.
Och köpte en pump till akvariet, och filter till våran luftrengörare.
Nu ska jag fortsätta att plocka lite här hemma , för på fredag är det kalas.


Fru Walterstad

Vem har sagt att inte fåglar har någon hjärna?????


Denna fågel var så smart när han fick mat, för han åt inte upp den själv, utan la ut den som bete till fiskarna, och kom det bara små fiskar så tog han upp brödbiten igen, och försökte på nytt, tills han var nöjd med storleken på fiskarna, å då tog han en liten mumsbit till fisk, å åt upp.

söndag 13 september 2009

söndag

Nej nu orkar jag inte lägga upp mera filmer idag.
Axel har haft feber idag så han har bara fått tagit det lugnt hela dagen.
Pontus var å handlade lite fiskar till akvariet som Axel har fått av mormorfar.
Och jag var en liten sväng å spelade lite basket med Fam Skagius vilket var jättekul.
Får hoppas att det blir igen nästa söndag, tyvärr så kunde jag inte stanna så länge då min magen fortfarande inte är i form. Men jag försöker att se det positiva i det hela hmmm... det blir inte stopp i toan, hmmm...näääää någonting mera kommer jag inte på.
Hade tänkt åka in till staden idag men vi får göra det nästa helg istället.

Fru Walterstad

Axel leker med en liten sjöstjärna.

cocosnötknäpparen.....

Axel matar fiskarna.


Det var i denna damm som vi matade fiskarna varje morgon när vi hade ätit frukost.
Och här bodde det även orm. Men iaf så tyckte vi att det var så roligt att mata fiskarna så nu
har vi skaffat egna fiskar. Tack Mormor å Morfar för dem.

mitt i stan, är vi här.

Ohhh.... noooo......ops.....

Här tittar vi på den som var ca 7år

Krockisfarm.

lördag 12 september 2009

Svininfluensa ??????

I dag har vi bara tagit det lugnt hela dagen, eller iaf vissa av oss.
Och tur är väl det, för när vi kom hem ifrån stor middag hos Skagius i kväll så
fick Axel helt plötsligt hög feber 39,8grader.
Så naturligtvis så blir man ju lite orolig över vad det kan vara, men jag ringde in till sjukvårds upplysningen här i Kanada och de hade inte fått in några flera fall med hög feber som tur är.
Men vi ska iaf hålla koll på honom i natt så att han andas normalt, och att han inte börjar på att skaka. För isf ska vi åka in med honom till sjukan.
Men det är helt ortoligt vad man blir nojjig fort. Är nog ingenting men ändå.
Lillgubben våran, å han har varit sååå snäll ändå när vi var på middag , inte ett gnäll eller grin trots att han är sjuk. Hoppas nu bara att han inte har smittat alla barnen på middagen, det vore ju kul.....not.
Själv har jag varit å fyndat på Garage sale till Axels födelsedag på fredag.
Ett akvarium inkl. allt,en låda duplolego,pussel,en ställning som man kan bygga så att kulor kan rulla i olika banor,hand docka, tavla på nalle puh, bowlingset uppstoppat i tyg,stor plåtlastbil ,en potatis som man sätter mun å näsa osv. på (finns en i toy storefilmen), och en stor påse mega blocks. och två par gardiner till köket (vita) allt detta gav jag ca 150kr för.
Så nu får han många paket på fredag.
Nu är jag så trött att ögonen går i kors.

Fru Walterstad


Detta var det enda vi kunde hitta å köpa till Axel.
En träbil, men jag tyckte att den var fin ja.









Far å son , på väg upp från stranden.






En av restaurangerna på hotellet.









Vy från poolen. Till höger låg massagen, skönt värre.
Och till vänster på kortet så är det en av alla dammar med fisk i.
En morgon så simmade det en orm där, men när vi sa till personalen , så bodde han tydligen där.
Axel matade fiskarna varje morgon.



Om man ville spola av sig all sand , så fanns det lite olika ställen man kunde göra det på.

Nja , inte tyckte jag att det smakade så mycket direkt.










poolen , där var det lite svalare i vattnet , men ändå lite för varmt för mitt tycke.








Axel njuter av en mjölkdrink.






Här är vi i stan, men om ni vill shopppppa lös , åk inte till Kuba.
För här finns ingenting att köpa, förutom de saker som dom gör själva av kokosnötter eller frön.


Här är ett villa område i Kuba.
Själv visste jag inte att det var så fattigt där.
Men alla människor var såååå vänliga där.
Har nog aldrig träffat mera vänligt sinnade människor.





Che G. var närvarande över allt.







Här är en fin gammali bil, men de flesta hade inga bilar, och hade istället ben, cykel eller häst å vagn.








Lilla lilla krockis.








Kan det vara morfar som har någonting att göra med att Axel ska ha pennan bakom örat??????

Här är vi på en krockodilfarm, med 600 st.
Denna lilla är ca 3år.








När de är så här små är dom ju söta iaf.








Här är en på ca 7år.
Dom var kalla att hålla i.







Denna är ca 15år.
De största krokodilerna var ca 4meter och de blev ca 80år gammal.






En morgon vaknade jag med dessa vackra botoxläppar.
Tänk att jag hade inte smörjt in läpparna med solskyddsfaktor, vilket jag aldrig någonsin har gjort, så jag brände dem.


Vi badade så länge, att våra fötter blev som russin.
Detta är Eglas vackra fötter.









Mark å Egla, men stackars Mark fick magsjuka efter halva tiden, så han fick man inte se mycket av.






Hatten är av palmblad.








Alla dessa krabbor i olika storlekar.
Visste dessutom inte att de bodde på land.
Vissa var stora som två händer.






En liten sjöstjärna.

Kuuuuba´va...

I bland är det ebb å ibland är det flod, precis som i livet.









Vi fick ha spf 30 och vara i skuggan
hela tiden , ändå blev vi bruna som pepparkakor.








Härligt.....







Här under fick vi bada så vi inte brännde oss.









Ibland behöver man vila också.

Kuba = Paradis.














Efter badet myser Axel med en drink.












Någon hade gjort en fin sandkrockis.












Vattnet var varmare i havet än i poolen.